Πόσο υγιές είναι το απλό γιαούρτι;

Το απλό γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις σας για απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Πολλές μάρκες γιαουρτιού έχουν προβιοτικά ή υγιή βακτηρίδια που μπορούν να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις και να θεραπεύσουν τη διάρροια. Το MayoClinic.com συνιστά να επιλέξετε ένα γιαούρτι του οποίου η ετικέτα ισχυρίζεται ότι έχει ζωντανές βακτηριακές καλλιέργειες όπως το Lactobacillus.

Το απλό γιαούρτι έχει περίπου 130 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Μπορεί να είναι χωρίς λιπαρά, αλλά το γιαούρτι από πλήρες γάλα έχει περίπου 7 γραμμάρια ολικού λίπους, με περίπου 5 γραμμάρια από ανθυγιεινό κορεσμένο λίπος. Το απλό γιαούρτι έχει περίπου 8 έως 13 g πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι έχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα σας για καλή υγεία.

Μια μερίδα 1 φλιτζανιού απλού γιαουρτιού παρέχει περίπου 250 έως 450 mg ασβεστίου, ανάλογα με την ακριβή σύνθεση του γιαουρτιού. Οι Οδηγίες Διαιτησίας του 2005 από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ δηλώνουν ότι πολλοί ενήλικες και παιδιά μπορεί να μην λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή τους και αυτή η έλλειψη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για οστεοπόρωση και κατάγματα οστών. Το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη D για να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει σωστά το ασβέστιο και κάποιο απλό γιαούρτι είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D.

Η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2, και το απλό γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας. Το χαμηλό σε λιπαρά ή χωρίς λίπος γιαούρτι είναι χαμηλής πυκνότητας ενέργειας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει πολλές θερμίδες σε μια μερίδα. Η πρωτεΐνη στο γιαούρτι μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας, καθώς η πρωτεΐνη επιβραδύνει την πέψη και σας κάνει να μην πεινάτε.

Σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες για το 2005, οι ενήλικες σε μια δίαιτα των 2.000 θερμίδων πρέπει να τρώνε περίπου τρεις μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς λιπαρά ή λίπη καθημερινά. Μια μερίδα είναι 1 φλιτζάνι γάλα, 1,5 oz. Τυρί ή 1 φλιτζάνι γιαούρτι. Το απλό γιαούρτι είναι υγιέστερο και χαμηλότερο σε θερμίδες από το γιαούρτι με φρούτα με προστιθέμενα σάκχαρα, αλλά ένα γλυκαντικό γιαούρτι μπορεί να είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη γαλακτοπαραγωγής εάν δεν σας αρέσει το γάλα ή το απλό γιαούρτι.

Βασικές πληροφορίες

Ασβέστιο

Έλεγχος βάρους

Σύσταση