Τα σκευάσματα για το σπάσιμο ενός πυρετού παιδιού

Πολλές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν στο παιδί σας πυρετό, συμπεριλαμβανομένων των κρυολογημάτων, της γρίπης και των βακτηριακών λοιμώξεων. Ο πυρετός είναι μια φυσιολογική απόκριση του σώματος στην ασθένεια και ένας χαμηλός πυρετός δεν έχει να ανησυχεί, εκτός και αν βυθίζεται για αρκετές ημέρες. Ωστόσο, η χρήση εσωτερικών θεραπειών για να μειώσετε ή να σπάσετε τον πυρετό του παιδιού σας μπορεί να τον κάνει πιο άνετο.

Πότε πρέπει να καλέσετε έναν γιατρό

Για πολλούς γιατρούς, το κατώτατο όριο για πυρετό είναι μια θερμοκρασία από του στόματος 99,5 βαθμούς Fahrenheit ή μεγαλύτερη ή μια θερμοκρασία από το ορθό 100,4 ή μεγαλύτερη. Οποτεδήποτε ένα μωρό ηλικίας κάτω των 3 μηνών έχει υψηλή θερμοκρασία, πρέπει να καλέσετε γιατρό. Για βρέφη 3 έως 6 μηνών, καλέστε το γιατρό εάν ο πυρετός ανεβαίνει στους 101 βαθμούς F ή υψηλότερος. Για παιδιά ηλικίας 6 μηνών ή μεγαλύτερα, πρέπει να καλέσετε γιατρό εάν ο πυρετός των 102 βαθμών F ή μεγαλύτερος διαρκεί περισσότερο από δύο ημέρες και θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας εάν ο πυρετός χτυπά 103 ή υψηλότερος.

Κρατήστε το δροσερό

Ένας από τους καλύτερους μη-φαρμακευτικούς τρόπους για να διατηρήσετε τον πυρετό του παιδιού σας υπό έλεγχο είναι να βεβαιωθείτε ότι το περιβάλλον του είναι άνετο. Αυτό περιλαμβάνει το ντύσιμο του σε ελαφριά ρούχα και τη διατήρηση της θερμοκρασίας χώρου όσο το δυνατόν πιο δροσερή. Όταν κοιμάται, αφήστε τον μόνο μια ελαφριά κουβέρτα, εκτός κι αν τρέμει, οπότε θα πρέπει να του δώσετε μια επιπλέον κουβέρτα.

Πολλά υγρά

Τα υγρά παίζουν έναν διπλό ρόλο στη θεραπεία ενός πυρετού. Όχι μόνο βοηθούν στην ψύξη του σώματος, αλλά επαρκή ρευστά συμβάλλουν στην αποφυγή της αφυδάτωσης, πράγμα που αποτελεί πραγματική ανησυχία για ένα παιδί με πυρετό. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να δώσει το παιδικό σας νερό, σαφείς σούπες, λουκάνικα και ζελατίνη. Για τα βρέφη ηλικίας κάτω του 1 έτους, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ένα διάλυμα από του στόματος επανυδάτωση, το οποίο όχι μόνο βοηθά στην ενυδάτωση αλλά επίσης βοηθά στη διασφάλιση της σωστής ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Υπόλοιπο

Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, θα πρέπει να ξεκουραστεί, επειδή βοηθά στην επιτάχυνση της ανάρρωσης. Αλλά η ξεκούραση είναι ιδιαίτερα σημαντική αν κάνει πυρετό. Η δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος του παιδιού σας, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τον πυρετό.

Το να δώσετε στο παιδί σας ένα χλιαρό λουτρό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να στεγνώσει με χλιαρό νερό πέντε έως δέκα λεπτά. Η θερμοκρασία του νερού είναι πολύ σημαντική. Αν είναι πολύ ζεστό, μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο την θερμοκρασία του παιδιού σας, πολύ κρύο και μπορεί να προκαλέσει το παιδί σας να αρχίσει να τρέμει, πράγμα που αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να συστήσει να χορηγήσετε στο παιδί σας ακεταμινοφαίνη πριν από το μπάνιο για να αποφύγετε τη ρίγος.

Lukewarm Bath