Γρήγορος καρδιακός ρυθμός και ζάλη

Είναι εύκολο να αισθάνεστε πανικό όταν αισθάνεστε έναν γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, ειδικά όταν συνδυάζεται με άλλα συμπτώματα όπως αίσθημα ζάλης. Τα συμπτώματα που επηρεάζουν την καρδιά απαιτούν ιατρική φροντίδα, ιδιαίτερα αν συμβαίνουν ξαφνικά. Ορισμένα προβλήματα υγείας προκαλούν γρήγορο καρδιακό ρυθμό και ζάλη. Παρόλο που το άγχος και το άγχος μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτών των συμπτωμάτων, μπορεί να είναι και σημάδια σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή συνθηκών.

Καρδιακές παλμούς

Η καρδιά σας κτυπά ακανόνιστα όταν έχετε καρδιακή αίσθημα. Αυτά συνήθως δεν διαρκούν πολύ, στην πραγματικότητα, η αίσθημα παλμών μπορεί να διαρκέσει μόνο για λίγα δευτερόλεπτα. Ωστόσο, σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να γίνει ζάλη ή ζάλη. Πολλές παθήσεις προκαλούν αίσθημα παλμών, συμπεριλαμβανομένης της δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς, αναιμίας και καρδιακής νόσου. Η κατανάλωση καφεΐνης, νικοτίνης και ορισμένων συνταγογραφούμενων φαρμάκων είναι επίσης πιθανές αιτίες, λέει η MedlinePlus. Μια διαταραχή που επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό σας, που ονομάζεται αρρυθμία, προκαλεί γρήγορο καρδιακό παλμό και ζάλη. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν εφίδρωση, λιποθυμία, ωχρότητα και θωρακικό άλγος.

Καρδιομυοπάθεια

Μια καρδιακή νόσος που ονομάζεται καρδιομυοπάθεια προκαλεί επίσης ταχεία καρδιακή συχνότητα και τα συναισθήματα που προκαλούν ζάλη. Η καρδιά διευρύνεται και αποδυναμώνεται σε αυτή την κατάσταση, καθιστώντας δύσκολη την αφαίρεση του αίματος από το όργανο σε όλο το σώμα σας. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν προβλήματα αναπνοής, κόπωση, χτύπημα του καρδιακού παλμού και πρήξιμο στα πόδια ή τα πόδια. Η αιτία της καρδιομυοπάθειας δεν είναι πάντα ξεκάθαρη, αλλά ορισμένες συνθήκες μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στην ανάπτυξή της. Προηγούμενη καρδιακή βλάβη, υψηλή αρτηριακή πίεση, κατάχρηση οινοπνεύματος, χρήση ναρκωτικών και διαβήτης είναι πιθανά ένοχοι, λέει η κλινική Mayo.

Αφυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο σώμα σας και είναι απειλητική για τη ζωή σε σοβαρές περιπτώσεις. Η αφυδάτωση δεν συμβαίνει μόνο όταν είστε έτοιμοι χωρίς νερό. Η σοβαρή διάρροια και ο εμετός προκαλούν μεγάλη απώλεια νερού και θρεπτικών ουσιών. Τα παιδιά διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο για αυτόν τον τύπο αφυδάτωσης. Η υπερβολική εφίδρωση και ο πυρετός είναι και άλλες αιτίες. Ο ανεξέλεγκτος διαβήτης μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ούρηση, όπως και ορισμένα φάρμακα όπως τα διουρητικά και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, λέει η κλινική Mayo. Άλλα συμπτώματα αφυδάτωσης είναι έντονη δίψα, ξηροστομία, κεφαλαλγία και σύγχυση.

Κρίσεις πανικού

Η εμπειρία μιας επίθεσης πανικού είναι συντριπτική και τρομακτική, ιδίως λόγω της ομοιότητας με καρδιακή προσβολή. Τα συμπτώματα ποικίλλουν, αλλά μερικά από τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν έναν γρήγορο ή χτυπητό καρδιακό παλμό, ναυτία, ζάλη και κούνημα, λέει το FamilyDoctor.org. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ότι πρόκειται να πεθάνετε. Επιπλέον σημεία μιας επίθεσης είναι ρίγη, εφίδρωση, εξάψεις, θωρακικός πόνος, δυσκολία στην αναπνοή και αίσθημα πνιγμού. Ο γιατρός σας μπορεί να σας διαγνώσει με διαταραχή πανικού εάν έχετε πολλαπλά επεισόδια επιθέσεων.