Οφέλη για την υγεία της πορτοκαλιάς μαρμελάδας

Η πορτοκαλιά μαρμελάδα χρησιμοποιεί τη σάρκα και τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τα λεμόνια για να φτιάξει ένα εσπεριδοειδές. Ενώ αυτό το τρόφιμο είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, παρέχει μια σειρά από διατροφικά οφέλη, συμπληρώνοντας τη διατροφή σας με βιταμίνες και διατηρώντας χαμηλή την περιεκτικότητα λίπους, θερμίδων και νατρίου σας. Μπορείτε να αγοράσετε πορτοκαλιά μαρμελάδα στο τοπικό κατάστημα παντοπωλείων σας ή να το κάνετε στο σπίτι.

Η πορτοκαλί μαρμελάδα δεν προσθέτει πολλές θερμίδες σε φρυγανιά, ψητά ή άλλες συνταγές. Κάθε 1 κουταλιά της σούπας. Η εξυπηρέτηση αυτού του φρούτου περιέχει 49 θερμίδες. Το ποσό των θερμίδων στη μαρμελάδα αντιστοιχεί στο 2,4% των μέγιστων επιτρεπτών ημερήσιων θερμίδων, εάν το πρόγραμμα διατροφής σας περιλαμβάνει 2.000 θερμίδες. Μια κοινή κατανάλωση πορτοκαλιού μαρμελάδας περιλαμβάνει την εξάπλωση σε μια φέτα τοστ ως μέρος ενός υγιεινού πρωινού, το οποίο προσθέτει 69 θερμίδες στην συνολική σας πρόσληψη. Η Υπηρεσία Υγείας του Πανεπιστημίου της Κολούμπια προτείνει να καταναλώσετε 350 έως 500 θερμίδες όταν ξυπνάτε το πρωί για να προετοιμάσετε σωστά το σώμα σας για την επόμενη μέρα, οπότε θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερες από μία μερίδες πορτοκαλιάς μαρμελάδας που διαδίδονται στο τοστ για ένα θρεπτικό πρωινό. Κάνει, ωστόσο, μια καλή επιλογή για ένα σνακ μεταξύ των γευμάτων. Ο εγγεγραμμένος διαιτολόγος Michele Turcotte του The Diet Channel συστήνει σνακ 100 έως 200 θερμίδων.

Μια μερίδα πορτοκαλιού μαρμελάδας δεν καταναλώνει ένα σημαντικό μέρος του προτεινόμενου ημερήσιου ορίου νατρίου 1.500 έως 2.300 mg – μια κουταλιά της σούπας περιέχει μόλις 11 mg αυτού του δυνητικά απειλητικού για τη ζωή ορυκτού. Το όριο της American Heart Association για την πρόσληψη νατρίου είναι χαμηλότερο από αυτό των Κέντρων Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ. Το AHA υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θα πρέπει να καταναλώνουν λιγότερα νατρίου για να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Τα 11 mg νατρίου που διατίθενται σε μια μερίδα πορτοκαλιάς μαρμελάδας συμβάλλουν στην ποσότητα που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει – 180 έως 500 mg.

Ενώ η πορτοκαλιά μαρμελάδα δεν είναι υψηλή σε βιταμίνη C, συμπληρώνει τη διατροφή σας με λίγο επιπλέον. Μια μερίδα αυτού του φρούτου διατηρεί το 2% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης αυτής της βιταμίνης. Η βιταμίνη C, επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ, διαθέσιμη σε μαρμελάδα είναι σημαντική για την αποκατάσταση ιστών στο σώμα σας καθώς και για την παραγωγή κολλαγόνου. Μπορεί επίσης να έχει οφέλη για τα παχύσαρκα παιδιά. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου του 2011 του «Arquivos Brasileiros de Cardiologia», ενός ιατρικού περιοδικού της Βραζιλίας, συσχετίζει την κατανάλωση βιταμίνης C με ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης σε περιόδους ψυχικού άγχους σε παιδιά με υπερβολικό βάρος. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτό το εύρημα.

Η πορτοκαλιά μαρμελάδα κάνει μια εξαιρετική επιλογή για δίαιτες μειωμένου λίπους καθώς περιέχει μηδενικά λίπη γραμμάρια. Κατά κανόνα, διατηρήστε την πρόσληψη λίπους σε 20 έως 35 τοις εκατό των θερμίδων στο ημερήσιο πρόγραμμα γεύματός σας, αν και ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να προτείνει διαφορετική πρόσληψη λίπους ανάλογα με τους θρεπτικούς στόχους σας. Εάν χρησιμοποιείτε πορτοκαλί μαρμελάδα στα ψημένα προϊόντα, αυτό πιθανόν να συμβάλλει στο λίπος στη διατροφή σας.

Χαμηλά σε θερμίδες

Χαμηλή σε Νάτριο

Παρέχει βιταμίνη C

Δεν περιέχει λιπαρά