Πόσες θερμίδες είναι σε τσιπ pita;

Τα τσιπ Pita είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση στα τσιπς πατάτας όταν λαχταράτε ένα τραγανό σνακ. Καταναλώστε τσιπ pita με μέτρο για να διατηρήσετε τις θερμίδες υπό έλεγχο.

Θρέψη

Μια μερίδα τσιπ 14 pita περιέχει 130 θερμίδες, σύμφωνα με το FatSecret. Αυτό το μέγεθος σερβιρίσματος περιέχει 5 γραμμάρια λίπους, εκ των οποίων τα 3,5 γραμμάρια είναι μονοακόρεστα. Περιέχει 260 mg νατρίου, 19 g υδατάνθρακες και 3 g πρωτεΐνης.

Λίπος

Τα τσιπ Pita είναι μια καλή πηγή μονοακόρεστου λίπους όταν βουτηγμένα με ελαιόλαδο. Όταν τα μονοακόρεστα λίπη αντικαθιστούν τα κορεσμένα λίπη στη διατροφή σας, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Συμβουλές

Δημιουργήστε τις δικές σας ελαφριές μάρκες pita. Μια συνταγή στο Cooks.com απαιτεί γύρους ολόκληρου του ψωμιού πίτας. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο υγιεινό στην καρδιά και βράστε με βότανα. Ψήστε αντί για το τηγάνισμα για να περιορίσετε το λίπος. Ζεύγος με βουνού, tabouleh, salsa, guacamole ή βουτιά αγκινάρας.