Πόση ενέργεια μπορείτε να πάρετε από την κατανάλωση κόκκων καφέ;

Όπως ο καφές που παρασκευάζεται, οι κόκκοι καφέ δεν προσθέτουν σχεδόν τίποτα στη θερμιδική σας πρόσληψη. Καθώς η ενέργεια των τροφίμων μετριέται σε θερμίδες, η κατανάλωση κόκκων καφέ δεν θα σας δώσει τεχνικά ενέργεια. Όμως, οι κόκκοι καφέ είναι υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη, που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ενεργητικοί. Αν και δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσετε αυτό το υποκειμενικό συναίσθημα, θα πρέπει να τρώτε περίπου 4 με 6 κουταλιές σπόρων κόκκων καφέ πριν αισθανθείτε τις ενεργειακές επιδράσεις της καφεΐνης.

Καταμέτρηση θερμίδων

Μια ουγγιά υψηλής συγκέντρωσης κόκκων καφέ με τη μορφή εσπρέσο παρέχει μόνο 3 θερμίδες. Καθώς οι θερμίδες είναι η κύρια μέτρηση της ποσότητας ενέργειας σε ένα φαγητό, οι κόκκοι καφέ σας δίνουν πολύ λίγη ενέργεια. Η προσθήκη σοκολάτας με τη μορφή σπόρων καφέ σκούρης σοκολάτας, ωστόσο, σας δίνει πολλή ενέργεια, με 216 θερμίδες σε 28 φασόλια.

Περιεχόμενο καφεΐνης

Παρά το γεγονός ότι παρέχουν πολύ λίγη ενέργεια από τις θερμίδες, οι κόκκοι καφέ σας δίνουν ώθηση λόγω του υψηλού περιεχομένου τους σε καφεΐνη. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση καφέ φασόλια σας παρέχει πολύ περισσότερη καφεΐνη από το να πίνετε καφέ. Σε σύγκριση με τα 95 χιλιοστογραμμάρια σε 1 φλιτζάνι ζυμωμένο καφέ, ένα 28 φασολιών με κόκκους καφέ με σκούρο σοκολάτα περιέχει 336 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Καθώς 1 ουγκιά μαύρης σοκολάτας περιέχει μόνο 24 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης, μπορείτε να αποκτήσετε μια παρόμοια ποσότητα καφεΐνης χωρίς τις πρόσθετες θερμίδες, τρώγοντας τους κόκκους καφέ από μόνες τους.