Πόσο άσχημα είναι το αλκοόλ για απώλεια βάρους;

Κατά μέσο όρο, 36 τοις εκατό των ανδρών και το 21 τοις εκατό των γυναικών καταναλώνουν αλκοόλ κάθε μέρα, σύμφωνα με το περιοδικό Fox News. Όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι απώλειας βάρους, το αλκοόλ είναι συχνά πρώτος στη λίστα “όχι-όχι”. Αν και είναι πιθανό να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο και να χάσετε βάρος, το κανονικό ή υπερβολικό οινόπνευμα μπορεί να εμποδίσει σημαντικά τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

Ανατρέφοντας θερμίδες πίσω

Το αλκοόλ περιέχει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο – σχεδόν διπλάσιες από τις 4 θερμίδες ανά γραμμάριο από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και μόλις 2 θερμίδες μικρότερες από τις 9 θερμίδες. Σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες και το λίπος από ολόκληρα τρόφιμα, ωστόσο, το αλκοόλ δεν παρέχει κανένα συναίσθημα κορεσμού, επομένως είναι πιθανό να πίνετε αυτές τις θερμίδες εκτός από τις θερμίδες που τρώτε. Δεν είναι μόνο οι θερμίδες στο ίδιο το αλκοόλ που προκαλούν διακοπές στην απώλεια βάρους, αλλά και τις θερμίδες που προέρχονται από μίξερ όπως σόδα και ζαχαρούχα σιρόπια. Ενώ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί 4 ουγκιών περιέχει 95 θερμίδες, ένα μαργαρίτα πακετάρει ένα εκπληκτικό 550 θερμίδες. Αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ του συνολικού αριθμού θερμίδων σας για την ημέρα, αν είστε σε δίαιτα 1,200 θερμίδων απώλειας βάρους.

Πίεση αναστολής

Το αλκοόλ έχει την τάση να μειώνει τις αναστολές, καθιστώντας σας πιο πιθανό να απολαύσετε τρόφιμα που διαφορετικά θα μείνετε μακριά από την προσπάθεια να χάσετε βάρος. Μπορεί να ξεκινήσετε με καλές προθέσεις, αλλά μετά από ένα ποτό ζευγάρι, αυτή η πίτσα και αυτές οι πατάτες τηγανιτές ή nachos δεν είναι τόσο μακριά όσο έχετε προγραμματιστεί αρχικά.

Messing με μεταβολισμό

Το αλκοολούχο ποτό επίσης παρεμβαίνει στον τρόπο που το σώμα σας καίει το λίπος, ένα ζωτικό συστατικό για την επιτυχή απώλεια βάρους. Κανονικά, το συκώτι μεταβολίζει λιπαρές θερμίδες επιτρέποντάς σας να τις χρησιμοποιήσετε για ενέργεια. Όταν πίνετε αλκοόλ, ο μεταβολισμός του λίπους παίρνει ένα πίσω κάθισμα στην κατανομή του αλκοόλ. Αντί να χρησιμοποιείτε λίπος για ενέργεια, το σώμα σας γυρίζει στις θερμίδες από το αλκοόλ. Αυτό προκαλεί συσσώρευση λιπαρών οξέων και μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους.

Πιθανότατα το ποτό

Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε εντελώς το αλκοόλ όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αλλά περιορίζοντας την κατανάλωση και κάνοντας έξυπνες επιλογές είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία. Όταν πίνετε, μην πίνετε περισσότερα από τα συνιστώμενα ποσά – ένα ποτό ανά ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά ανά ημέρα για τους άνδρες. Ένα ποτό ορίζεται ως 5 γρ. Οίνου, 12 ουγκιών μπύρας ή 1,5 ουγκιές οινοπνευματωδών ποτών. Επιλέξτε κρασί, ελαφριά μπύρα ή μίξερ χαμηλών θερμίδων, όπως σόδα club, πάνω σε χυμό ή κόλα. Μην παραλείψετε το δείπνο σε μια προσπάθεια να διατηρήσετε τις θερμίδες. Αντ ‘αυτού, φάτε ένα υγιεινό, ικανοποιητικό γεύμα προτού να επιδοθείτε. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι λιγότερο πιθανό να πίνετε πάρα πολύ ή να φτιάχνετε φρέσκα φρούτα σε μη υγιεινά τρόφιμα.