Πόσο καιρό χρειάζεται για να χάσετε βάρος σε καμπύλες;

Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να χάσετε βάρος σε Curves από ό, τι νομίζετε. Σε άρθρο του 2005, το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση, ή το ACE, περιέγραψε τις Curves for Women ως ένα από τα γρηγορότερα αναπτυσσόμενα franchises στην αμερικανική ιστορία. Ωστόσο, η ACE διεξήγαγε τη δική της μελέτη σχετικά με την προπόνηση των Curves και διαπίστωσε ότι οι θερμίδες που έκαψαν οι συμμετέχοντες ήταν στη μέτρια πλευρά. Εάν καίτε τον μέσο όρο των θερμίδων – όπως έκαναν οι συμμετέχοντες στο ACE – και μην κόβετε θερμίδες, θα πρέπει να πάτε καθημερινά στις Curves για περίπου τρεις εβδομάδες πριν από μία λίβρα βάρους.

Οι καμπύλες συνδυάζουν την άσκηση καρδιάς και την κατάρτιση δύναμης σε μια 30λεπτη προπόνηση κύκλου εκπαίδευσης. Ο εξοπλισμός άσκησης τοποθετείται σε έναν κύκλο. Οι ασκούμενοι μεταβαίνουν από έναν σταθμό στον άλλο, εναλλάσσοντας 30 δευτερόλεπτα άσκησης δύναμης με 30 δευτερόλεπτα περπάτημα, τζόκινγκ ή τρέξιμο σε “πίνακα ανάκτησης”. Η συνιστώσα εκπαίδευσης κυκλώματος διαρκεί 25 λεπτά, η οποία ακολουθείται από περίοδο πέντε λεπτών. Σύμφωνα με το ACE, οι περισσότερες γυναίκες περνούν από το κύκλωμα δύο φορές.

Η ACE αξιοποίησε το ταλέντο του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στους ερευνητές του La Crosse για να ξεκινήσει τη δική της εκτίμηση των Curves for Women. Δεκαπέντε γυναίκες ηλικίας 26 έως 55 ετών πέρασαν δύο προπονήσεις Curves, οι οποίες διήρκεσαν 30 λεπτά. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη έκαψαν κατά μέσο όρο 184 θερμίδες κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου άσκησης 30 λεπτών, αλλά μόνο 163 κατά τη διάρκεια του κύκλου των 25 λεπτών. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι η προπόνηση Curves ήταν σχεδόν ισοδύναμη με το περπάτημα σε διάδρομο για 30 λεπτά στα 4 mph – μια μέτρια έντονη προπόνηση. Κάθε κιλό βάρος που θέλετε να χάσετε είναι το ισοδύναμο των 3.500 θερμίδων. Εάν εργάζεστε καθημερινά στο Curves for Women και καίτε τον μέσο όρο των θερμίδων χωρίς να προσαρμόζετε τις διατροφικές σας συνήθειες, θα πρέπει να περάσετε από 19 προπονήσεις πριν χάσετε 1 λίβρα.

Για να χάσετε 1 λίβρα βάρους, πρέπει να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα 500 θερμίδων κάθε μέρα, είτε μειώνοντας τον αριθμό θερμίδων στη διατροφή σας είτε κάνοντας τις θερμίδες από την άσκηση. Αν υποθέσουμε ότι καίτε 184 θερμίδες στις Curves, θα πρέπει να κόψετε πάνω από 300 θερμίδες από την καθημερινή διατροφή σας. Ωστόσο, όπως σημειώνει η μελέτη, αυτό είναι μόνο ο μέσος όρος των συμμετεχόντων στη μελέτη θερμίδων που καίγονται στις Curves. Όσο περισσότερο ζυγίζετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε κατά την εκπαίδευση κυκλώματος. Τα στοιχεία του Ιατρικού Σχολείου του Χάρβαρντ δείχνουν ότι κάποιος που ζυγίζει 125 κιλά. Καίει περίπου 240 θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέσης εκπαίδευσης κύκλου μαθημάτων μισής ώρας. Κάποιος που ζυγίζει 185 λίβρες. Καίει περίπου 350.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μια συγκεκριμένη δυναμική μεταξύ των τακτικών ασκήσεων στις Curves κατά τη διάρκεια της μελέτης τους. Πολλές γυναίκες τείνουν να αντιμετωπίζουν τη διευκόλυνση ως ένα μέρος για να συναντηθούν για μια κοινωνική σύνοδο, η οποία πήρε την κύρια εστίαση από την άσκηση. Οι ερευνητές συμπλήρωσαν την προπόνηση Curves για την ένταξή της στην κατάρτιση δύναμης, αλλά επέκρινε το πρόγραμμα για να μην συμπεριληφθούν αρκετές καρδιαγγειακές ασκήσεις – ένα βασικό συστατικό που απαιτείται για την απώλεια βάρους. Το ACE καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι καμπύλες για τις γυναίκες μπορεί να είναι ικανοποιητικές για άτομα που έχουν καθιστική για μεγάλο χρονικό διάστημα · ωστόσο, εάν είστε πρόθυμοι να κάνετε πιο έντονη άσκηση, ίσως να βαρεθείτε με τη ρουτίνα.

Εάν κάνετε προπόνηση με χαλαρό ρυθμό, σταματώντας να συνομιλείτε με τους συναδέλφους σας, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να κάνετε επισκέψεις στις Curves, πριν να δείτε κάποια αξιοσημείωτα αποτελέσματα απώλειας βάρους. Το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής υποδεικνύει ότι μια ώρα μέτρια έντονη έως έντονη άσκηση κάθε μέρα μπορεί να είναι πιο κατάλληλη για τους ανθρώπους που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Τριάντα λεπτά άσκησης είναι επαρκή για τους ανθρώπους που ασκούν για να διατηρήσουν το γενικό επίπεδο γυμναστικής τους. Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, ωστόσο, όσο περισσότερη άσκηση έχετε, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματά σας. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ προτείνει καύση 2.000 θερμίδων την εβδομάδα μέσω άσκησης ή περίπου 285 θερμίδες ημερησίως. A 185-lb. Άτομο καίει περίπου αυτό το ποσό περπατώντας με πολύ γρήγορη ταχύτητα 4 mph για 40 λεπτά. A 125-lb. Το άτομο θα πρέπει να περπατήσει για μια ώρα με τον ίδιο ρυθμό για να κάψει τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

Πώς λειτουργεί η καμπύλη

Μελέτη ACE

Θερμίδες και απώλεια βάρους

Προσοχή στις καμπύλες

Προτάσεις άσκησης