Πώς να μαγειρέψουν ένα μαστό φασιανός

Τα φασιανοειδή στήθη είναι ελαφριά χρώματα με ήπια γεύση παρόμοια με το κοτόπουλο, αν και το κρέας είναι λίγο πιο πλούσιο και μπορεί να έχει ελαφρώς απαλή γεύση αν το στήθος προέρχεται από ένα άγριο πουλί σε αντίθεση με έναν φασιανό που έχει εκτραφεί σε αγρόκτημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαστό της φασιανής σε μια ποικιλία πιάτων, ή απλώς να το χρησιμεύσετε ως ένα κύριο μάθημα μαζί με γέμιση, λαχανικά, ρύζι ή σχεδόν οποιαδήποτε πλάκα που επιλέγετε. Το κρέας μαγειρεύει καλά στο φούρνο, στην ψησταριά, στη σχάρα ή ακόμα και σε μια βραδεία κουζίνα.

Τοποθετήστε το μαστό φασιανός σε ένα μείγμα νερού και αλατιού kosher και άλμης σε ένα καλυμμένο μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το μαγείρεμα. Αντικαταστήστε λίγο νερό με μηλίτη μήλου κατά τη διαδικασία αλατοποίησης για να δώσετε στο κρέας μια ελαφρώς γλυκιά γεύση. Το brining βοηθά το κρέας να διατηρεί τους χυμούς του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

Αφαιρέστε το στήθος από το μείγμα αλατιού και ξεπλύνετε με κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν άλας που προσκολλάται στο εξωτερικό του κρέατος.

Τρίψτε το μαστό με καρυκεύματα της επιλογής σας ή ξεφλουδίστε το κρέας με βούτυρο ή ζωμό κοτόπουλου για να βελτιώσετε τη γεύση. Αποφύγετε την προσθήκη επιπλέον αλατιού, καθώς το κρέας διατηρεί λίγο αλάτι κατά τη διαδικασία αλατοποίησης.

Καλύψτε το κάτω μέρος μιας κατσαρόλας με νερό ή άλλο μαγειρικό υγρό και ψήστε το μαστό, που καλύπτεται, στους 250 έως 325 βαθμούς Φαρενάιτ. Εναλλακτικά, ψήστε ή μαγειρέψτε το κρέας σε ένα τηγάνι, ξεφορτωθείτε κάθε πλευρά έως ότου οι χυμοί τρέξουν ελαφρώς ροζ. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το στήθος σε μια αργή εστία με νερό, ζωμό ή σούπες κρέμας και λαχανικά, μαγειρεύοντας σε χαμηλά επίπεδα όλη τη διάρκεια της ημέρας για να προσφέρετε μαστό φασιανής από το δείπνο.

Ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία του μαστού κολλώντας ένα θερμόμετρο κρέατος στο κρέας στο παχύτερο σημείο. Ο φασιανός θα πρέπει να έχει εσωτερική θερμοκρασία τουλάχιστον 165 βαθμών Φαρενάιτ.

Αφήστε τον φασιανό να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά πριν το σερβίρετε για να επιτρέψετε στους χυμούς να εγκατασταθούν στο κρέας.