Πώς να μειώσει το οξύ σε σάλτσα ζυμαρικών

Η σάλτσα ζυμαρικών μπορεί να γίνει από το μηδέν ή να αγοραστεί σε κονσέρβα ή βάζο. Ανεξάρτητα από το πώς μπορείτε να αποκτήσετε τη σάλτσα ζυμαρικών σας, είναι ένα βασικό συστατικό σε μια ποικιλία πιάτων. Ωστόσο, η οξύτητα από τις τομάτες μπορεί να αναστατώσει τα στομάχια ορισμένων ανθρώπων και να έχει μια δυσάρεστη γεύση, σύμφωνα με τη “Σύγχρονη Διατροφή”. Αν διαπιστώσετε ότι η σάλτσα ζυμαρικών σας είναι πιο όξινη από ό, τι είστε ευχαριστημένοι με, μπορείτε να μειώσετε γρήγορα και εύκολα την οξύτητά της.

Αφαιρέστε τους σπόρους από τις ντομάτες εάν κάνετε σάλτσα σπιτικής ζυμαρικών. Σύμφωνα με τις “Τεχνικές Υγιεινής Μαγειρικής”, οι σπόροι είναι τα πιο όξινα μέρη των τοματών.

Ζεσταίνετε τη σάλτσα ζυμαρικών σε μια κατσαρόλα πάνω από τη σόμπα.

Προσθέστε 1/4 κουταλιού. Μαγειρική σόδα για κάθε 12 oz. Σάλτσα ζυμαρικών στο δοχείο. Ανακατέψτε τη σάλτσα με την κουτάλα. Η σόδα ψησίματος θα εξουδετερώνει την οξύτητα της σάλτσας χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη γεύση της.

Ανακατέψτε 1/8 φλιτζάνι παρμεζάνα ή τυρί Romano για κάθε 12 oz. Σάλτσα ζυμαρικών στο δοχείο. Το ασβέστιο στο τυρί θα εξουδετερώνει περαιτέρω την οξύτητα της σάλτσας και θα προσθέσει μια τυρώδη γεύση και υφή στη σάλτσα.