Πώς να τρώτε υγιεινά σε εκατό δολάρια το μήνα

Οι διατροφολόγοι λένε συχνά ότι η υγιεινή διατροφή δεν χρειάζεται να είναι δαπανηρή, αλλά για πολλούς, μπορεί να πάρει ένα δάγκωμα από τον μηνιαίο προϋπολογισμό. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα σχέδια τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας στο σπίτι, ένας ενήλικας για το λιγότερο δαπανηρό “οικονομικό σχέδιο” μπορεί να περιμένει να δαπανήσει περίπου 170 δολάρια το μήνα για να φάει υγιεινά. Η προσκόλληση σε έναν προϋπολογισμό χαμηλότερο από αυτόν απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό.

Όταν είστε σε έναν προϋπολογισμό, θα πρέπει να τρώτε στα περισσότερα, αν όχι όλα τα χρόνια. Ο προγραμματισμός των γευμάτων της εβδομάδας μπροστά από το χρόνο και η πραγματοποίηση μιας λίστας αγορών είναι μια έξυπνη κίνηση που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Αποφασίστε τι θα φάτε για μια εβδομάδα ή ακόμα και ένα μήνα και σχεδιάστε τα γεύματα που βασίζονται σε χαμηλού κόστους βασικά τρόφιμα όπως βρώμη και αυγά για πρωινό · τόνου, φυστικοβούτυρο, τυρί και μη απλό γιαούρτι για μεσημεριανό γεύμα και φθηνά τεμάχια κρέατος Όπως οι μηροί κοτόπουλου ή μπριζόλα και τα αποξηραμένα φασόλια και κόκκους όπως το καστανό ρύζι που μπορείτε να αγοράσετε χύμα για δείπνο. Τα κατεψυγμένα φρούτα και τα λαχανικά είναι συνήθως λιγότερο ακριβά από τα φρέσκα αλλά μπορούν να είναι εξίσου θρεπτικά.

Τα εμπορικά σήματα που πωλούνται σε εμπορευματοκιβώτια μεγάλου μεγέθους έχουν συνήθως τις χαμηλότερες τιμές. Συγκρίνετε όχι μόνο τις μεμονωμένες τιμές, αλλά και τις τιμές μονάδας που παρατίθενται στο ράφι. Η τιμή μονάδας ενός προϊόντος συγκρίνει το κόστος ανά λίβρα, τεταρτημόριο κλπ. Και μπορεί να είναι ωφέλιμο να αγοράσετε μεγαλύτερες συσκευασίες ενός τροφίμου εάν είναι βασικό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής ή μπορεί να συσκευαστεί σε μικρότερες μερίδες στο σπίτι και να καταψυχθεί . Άλλες συμβουλές για την εξοικονόμηση χρημάτων, όπως η σάρωση της εγκυκλίου καταστημάτων για καλές αγορές που μπορείτε να αποθηκεύσετε, να αγοράσετε φρέσκα προϊόντα μόνο όταν είναι σε εποχή και να αποφύγετε τα παρασκευασμένα γεύματα και προϊόντα ευκολίας υπέρ των συστατικών με χαμηλότερο κόστος που συναρμολογείτε.

Για να τηρήσετε έναν προϋπολογισμό 100 $ το μήνα ή 25 € την εβδομάδα, θα πρέπει να τρώτε λιγότερο από $ 4 κάθε μέρα. Για πρωινό, δοκιμάστε ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης με μισή μπανάνα και ένα ανακατωμένο αυγό, το οποίο πρέπει να κοστίζει λιγότερο από ένα δολάριο. Πάρτε τη συνήθεια της ανασυσκευασίας των συστατικών από δείπνο για γεύματα την επόμενη μέρα. Εάν το δείπνο ήταν κοτόπουλο μηρό με καστανό ρύζι, μπιζέλια και καρότα, και ένα αγγούρι και σαλάτα ντομάτας, χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο κοτόπουλο και λαχανικά για να μετατραπεί σε ένα roll-up σάντουιτς ή σαλάτα την επόμενη μέρα. Οι σούπες και οι σούπες μπορούν επίσης να είναι φθηνές για την προετοιμασία και την παροχή νόστιμων υπολειμμάτων.

Σνακ φαγητό ή γρήγορο φαγητό μπορεί να φαίνεται σαν μια επιλογή χαμηλού κόστους και πλήρωσης, αλλά ούτε παρέχει μεγάλη διατροφή, και και οι δύο θα σας κοστίζουν περισσότερο από την άποψη των κενών θερμίδων. Αντί να πιάσετε πατάτες και ένα ποτό για ένα σνακ, επιλέξτε μια μπανάνα με βούτυρο φυστικοβούτυρου ή γιαούρτι με καρύδια για λιγότερο από $ 1 και πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Άλλα σνακ χαμηλού κόστους περιλαμβάνουν μπαστούνια καρότου κομμένα από ολόκληρα καρότα, με σπιτικό βότανο γιαουρτιού ή ένα κομμάτι ψωμιού πίτα κομμένο σε τεταρτημόρια και σερβίρεται με χούμους.

Κάνε μία λίστα

Shop πιο έξυπνα

Προσθέστε το

Παράβλεψη Junk Food