Τριχόπτωση από τις επεκτάσεις

Οι κινηματογραφικές και μουσικές προσωπικότητες, όπως οι Cameron Diaz και Madonna, έχουν φορέσει επεκτάσεις τρίχας για να δημιουργήσουν νέα χτενίσματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boutique Boutique. Το κύριο πλεονέκτημα των επεκτάσεων τρίχας είναι ότι μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα εμφάνιση σχεδόν αμέσως χωρίς τις ταλαιπωρίες περούκες και κομμάτια τρίχας. Ωστόσο, η χρήση προεκτάσεων τρίχας μπορεί να προκαλέσει προσωρινή και μακροπρόθεσμη βλάβη στα μαλλιά σας.

Αγαπημένες επεκτάσεις

Οι επεκτάσεις τρίχας είναι μεμονωμένες κλωστές τρίχας που δημιουργούνται από πραγματικές ανθρώπινες τρίχες, συνθετικά υλικά, τρίχες ζώων ή συνδυασμό των τριών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boutique Boutique. Προσωρινές ή κλιπς επεκτάσεις μαλλιών αποτελούνται από εκατοντάδες τρίχες που υφαίνονται σε μια θήκη που είναι κολλημένη κοντά στο τριχωτό της κεφαλής. Οι μακρόχρονες επεκτάσεις τρίχας δεν υφαίνονται σε κλιπ, αλλά έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με ξεχωριστά σκέλη μαλλιών. Ανάλογα με τα χρησιμοποιούμενα υλικά, οι επεκτάσεις τρίχας μπορούν να βαφτούν, να επιβληθούν ή να τροποποιηθούν με άλλο τρόπο για να ταιριάζουν με τα υπάρχοντα μαλλιά.

Προετοιμασία εργασίας

Οι προσωρινές επεκτάσεις τρίχας κλιπώνουν απλά στις υπάρχουσες ίνες τρίχας στις ρίζες και μπορούν να συνδεθούν και να αφαιρεθούν όπως επιθυμείτε. Οι μακρόχρονες επεκτάσεις τρίχας είτε πλέκονται σε υπάρχουσες τρίχες στις ρίζες είτε συνδέονται με τα άκρα των ξεχωριστών κλώνων μαλλιών. Οι μακρόχρονες επεκτάσεις τρίχας βαμμένα με διάλυμα χημικής συγκόλλησης στο σημείο προσάρτησης. Το διάλυμα συγκόλλησης στη συνέχεια τήκεται με ένα θερμικό σφιγκτήρα, σφραγίζοντας τις επεκτάσεις στα υπάρχοντα μαλλιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Boutique Boutique.

Κάντε μια ομαλή μετάβαση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επεκτάσεις τρίχας θα πρέπει να αφαιρεθούν από έναν εμπειρογνώμονα κομμωτικής. Αν αποφασίσετε να τα αφαιρέσετε στο σπίτι, μπορείτε να το κάνετε ξετυλιγοντας την επέκταση από τα φυσικά μαλλιά σας και κάμνοντας τα μαλλιά στο σημείο προσάρτησης για να σπάσετε τη σφραγίδα.

Προσωρινή ζημιά κλώνου

Οι λύσεις θέρμανσης και χημικής συγκόλλησης που χρησιμοποιούνται για την προσάρτηση των προεκτάσεων τρίχας μπορεί να εξασθενίσουν την τρίχα στο σημείο προσάρτησης. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάσπαση των άκρων και ξηρό, φριχτό τρίχωμα. Αν έχετε ξεχωριστές επεκτάσεις μαλλιών, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα άκρα των μαλλιών σας για να αφαιρέσετε τα διαχωρισμένα άκρα και τα κατεστραμμένα τμήματα μετά την αφαίρεση των επεκτάσεων τρίχας. Αν έχετε επεκτάσεις ύφανσης που είναι πλεγμένες στα μαλλιά στις ρίζες, μπορεί να μην μπορείτε να διορθώσετε τις ζημιές.

Τρέψτε στο τριχωτό της κεφαλής σας

Το βάρος των επεκτάσεων τρίχας μπορεί να οδηγήσει σε έλξη αλωπεκίας, που είναι η τριχόπτωση που προκαλείται από το τράβηγμα των μαλλιών στις ρίζες. Μερικοί άνθρωποι που φορούν επεκτάσεις τρίχας μπορεί να παρουσιάσουν ατροφία των θυλάκων της τρίχας, η οποία μπορεί να προκαλέσει τα ωοθυλάκια να παράγουν λεπτά, εύθραυστα μαλλιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα θυλάκια μπορεί να σταματήσουν να παράγουν μαλλιά εντελώς. Τα ωοθυλάκια μπορεί να μην αναρρώσουν, ανάλογα με τη διάρκεια και τη σοβαρότητα του στρες που τους τοποθετούνται από τις επεκτάσεις τρίχας.