Φυτικά φάρμακα για τη νόσο των νεφρών

Η νεφρική νόσο, επίσης γνωστή ως νεφρική ανεπάρκεια, είναι οποιαδήποτε πάθηση που προκαλεί νεφρική δυσλειτουργία. Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νεφρών και Ουρολογικών Νοσημάτων δηλώνει ότι οι δυσλειτουργικοί νεφροί αποτυγχάνουν να επιτελέσουν αρκετά σημαντικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης υπερβολικών αποβλήτων, ορυκτών και υγρών, τα οποία μπορεί να έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στο σώμα σας. Ορισμένα φυτικά φάρμακα μπορεί να είναι μια χρήσιμη θεραπεία συμπληρωματικής θεραπείας για τη νεφρική σας ασθένεια, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο βότανα μετά την πρώτη εκκαθάρισή τους με το γιατρό σας.

Η μειωμένη λειτουργία των νεφρών, σημειώνει το MayoClinic.com, μπορεί να μην παρατηρηθεί μέχρι τα νεφρά σας να παρουσιάσουν σημαντική δυσλειτουργία. Μερικά από τα πιο συχνά εμφανή σημεία και συμπτώματα της νεφρικής νόσου ή δυσλειτουργίας είναι ο μειωμένος όγκος ούρων, η μειωμένη όρεξη, η ναυτία και ο έμετος, η αδυναμία και η κόπωση, οι μυϊκές συσπάσεις και οι κράμπες, οίδημα στα κάτω άκρα και μειωμένη ψυχική εγρήγορση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με αυτή την πάθηση, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και το μακροχρόνιο κάπνισμα.

Ορισμένες φυτικές θεραπείες έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στη θεραπεία προβλημάτων νεφρών και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με το ουροποιητικό σύστημα. Στο βιβλίο του “Therapeutic Herb Manual”, ο εμπειρογνώμονας φυσικών και βοτάνων Ed Smith σημειώνει ότι τα ακόλουθα βότανα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στη θεραπεία της μόλυνσης ή της φλεγμονής των νεφρών, των ουροδόχων κύστεων και των ουροφόρων αγωγών: χρυσοκέντες, μεταξωτά, αλογοουρά, uva ursi Φύλλα και μούρα αρκεύθου. Λίγα βότανα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία προβλημάτων νεφρού μπορεί να έχουν υποβληθεί σε αυστηρές μελέτες χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες διαδικασίες επιστημονικών δοκιμών.

Το Buchu είναι ένα φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της νεφροπάθειας και των διαφόρων συνθηκών της ουροδόχου κύστης. Buchu, σημειώνει πιστοποιημένο διατροφικό σύμβουλο και ερευνητή διατροφής Phyllis A. Balch, συγγραφέας της «συνταγής για τη διατροφική επούλωση», έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για τον έλεγχο των προβλημάτων των νεφρών και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατακράτησης νερού, της κυστίτιδας και της φλεγμονής του προστάτη. Αυτό το βότανο – τα φύλλα του φυτού, συγκεκριμένα – μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη θεραπεία της νεφρικής νόσου όταν λαμβάνεται σε μορφή τσαγιού, σημειώνει ο Balch.

Η ασθένεια των νεφρών ή η νεφρική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε πολυάριθμες επιπλοκές στην υγεία εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, της ανικανότητας και της μόνιμης βλάβης των νεφρών. Αν έχετε διαγνωστεί με νεφρική νόσο, συζητήστε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της κατάστασης αυτής με τον γιατρό σας ή τον ειδικό σας και τι μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε τις επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με προσεγγίσεις φυσικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βότανα, και ποιος είναι ο ρόλος που μπορούν να παίξουν αυτές οι θεραπείες στη φροντίδα σας.

Νεφρική νόσο και υγεία

Κοινή βότανα

Προτεινόμενη θεραπεία

Σκέψεις