Άσκηση για νευρική φλεβική στένωση

Η νευρική φλεβική στένωση είναι μια διαταραχή της σπονδυλικής στήλης που μπορεί να προκαλέσει πόνο, τσούξιμο, μούδιασμα και αδυναμία σε διάφορα μέρη του σώματος. Εμφανίζεται όταν μια οπή μέσω της οποίας περνούν τα νεύρα μέσω του νωτιαίου μυελού αρχίζει να στενεύει. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της σπονδυλικής στήλης, ένα πρόγραμμα φυσικής θεραπείας στένωσης που περιέχει κολύμβηση, ευελιξία, ενίσχυση και αερόβιες ασκήσεις μπορεί να είναι επωφελές · Να εργάζεστε πάντα με το γιατρό σας για να καθορίσετε επιλογές θεραπείας της φλεβικής στένωσης.

Ασκήσεις κολύμβησης

Η κολύμβηση είναι μια αερόβια άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης που μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό σας, αλλά είναι ευκολότερη στο σώμα από ό, τι άλλες ασκήσεις. Κολύμπι ασκήσεις όλων των μυών σας πίσω σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον. Υπάρχει μικρό βάρος στην πλάτη σας επειδή το νερό υποστηρίζει το βάρος σας καλά. Σύμφωνα με τον ιστότοπο για την υγεία της σπονδυλικής στήλης, η θεραπεία άσκησης νερού για τον πόνο στην πλάτη μπορεί να περιλαμβάνει θεραπεία σπα, ασκήσεις όρθιας / πλωτής πισίνας, κολύμβηση και κλιματισμό χρησιμοποιώντας εξοπλισμό όπως χειρουργικές σωληνώσεις, συσκευές επίπλευσης και συσκευές αντιστάσεως για τα χέρια ή τα πόδια. Ο γιατρός σας μπορεί να συνεργαστεί με έναν φυσιοθεραπευτή για να προτείνει συγκεκριμένες ασκήσεις νερού.

Ασκήσεις ευελιξίας

Οι ασκήσεις ευελιξίας περιλαμβάνουν την επιμήκυνση των μυών σας για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Η τέντωμα βελτιώνει την ευελιξία σας. Όσο πιο ευέλικτο είστε, τόσο μεγαλύτερη είναι η κίνηση που θα έχετε. Μεγαλύτερη ευελιξία γύρω από τη σπονδυλική στήλη και τη λεκάνη σας επιτρέπει να έχετε κανονική κίνηση της σπονδυλικής στήλης, η οποία μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού επειδή αποτρέπει την ανώμαλη δύναμη στις αρθρώσεις. Όταν εκτελείτε εγκεκριμένες ασκήσεις ευελιξίας, προθερμαίνετε τις πρώτες και πλήρεις ασκήσεις αργά για να αποφύγετε τραυματισμούς Αν αισθανθείτε πόνο κατά τη διάρκεια ασκήσεων, σταματήστε τη δραστηριότητα και ενημερώστε τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας.

Ενίσχυση Ασκήσεων

Οι ενισχυτικές ασκήσεις αυξάνουν τον τόνο των μυών σας. Όταν αναπτύσσετε έναν ισχυρότερο κοιλιακό πυρήνα, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο σταθερή σπονδυλική στήλη. Οι μυς των ποδιών είναι πιο ευέλικτοι και διευκολύνουν τη χρήση κατάλληλων τεχνικών ανύψωσης. Χρησιμοποιώντας κατάλληλες τεχνικές ανύψωσης συμβάλλετε στην αποφυγή τραυματισμών και πόνο στην πλάτη. Όταν εκτελείτε εγκεκριμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης, σταματήστε τη δραστηριότητα και ενημερώστε τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας εάν αισθανθείτε πόνο.

Αερόβιες ασκήσεις

Οι αερόβιες ασκήσεις συνιστώνται σε άτομα με σπονδυλική στήλη, σύμφωνα με την Amy Rice, φυσιοθεραπευτή που θέτει ερωτήσεις σχετικά με την αερόβια άσκηση για τον πόνο της κάτω ράχης στην ιστοσελίδα του SpineUniverse. Η Rice προτείνει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης και συνιστά τα άτομα με σπονδυλική στένωση να ασκούν μόνο άσκηση χαμηλής πρόσκρουσης. Το περπάτημα, το κολύμπι ή το ποδήλατο σε στάση είναι καλές αερόβιες ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης που αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό αλλά είναι ευκολότερες στο σώμα. Δεν πρέπει να αισθάνεστε πόνο κατά την εκτέλεση αερόμπικ με χαμηλή επίπτωση. Εάν υπάρχει πόνος, σταματήστε την άσκηση και μιλήστε αμέσως με το γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας.