Κάνει το στομάχι σας κακό όταν κάνετε πρώτα ασκήσεις αβ;

Όπως και κάθε άλλος μυς, οι κοιλιακοί μύες σας μπορεί να αισθάνονται πόνο ή δυσκαμψία μία ή δύο μέρες μετά την δοκιμή μιας νέας – ή πρόσφατα προκλητικής προπόνησης. Εάν αισθάνεστε πόνο στο στομάχι που δεν είναι στους μυς σας, όμως, μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τα κοιλιακά σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ιατρό.

Αν και κάποια μυϊκή πληγή είναι τυπική μετά από οποιαδήποτε προπόνηση προπόνηση, αν η πόνος παραμένει για λίγες μέρες ίσως υπερνικήσετε την τελευταία σας προπόνηση. Την επόμενη φορά, χαλαρώστε την προπόνηση σας λίγο, κάνοντας είτε λιγότερα σετ και επαναλήψεις είτε μια ευκολότερη έκδοση της άσκησης.

Εάν αισθάνεστε οποιοδήποτε είδος αιχμηρό άλγος κατά την άσκηση ή οποιαδήποτε δυσφορία στο στομάχι που δεν είναι από τους μυς που εργάζεστε, θα πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό σχετικά με τα συμπτώματά σας. Άλλες πιθανές αιτίες του πόνου στο στομάχι είναι οι μολύνσεις, οι ιοί, η ποικιλία συνδρόμων του εντέρου και η σκωληκοειδίτιδα – τίποτα που δεν θα θέλατε να βάλλετε στο χέρι με το δικό σας.

Μην το παρακάνετε

Άλλες Πιθανές Αιτίες