Πώς να καθαρίσετε σαφείς συγκρατητές

Μόλις πάρετε αυτά τα ενοχλητικά τιράντες από τα δόντια σας, ο οδοντίατρος σας πιθανότατα θα σας συνιστούσε να φοράτε ένα συγκρατητήρα για κάποιο χρονικό διάστημα για να βοηθήσετε να διατηρήσετε τα δόντια στη θέση τους. Ένας καθαρός πλαστικός συγκρατητήρας περνά πάνω από τα δόντια σας, πράγμα που σημαίνει ότι εκτίθεται σε πλάκα, πέτρα και βακτήρια από το στόμα σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη συγκράτηση που αρχίζει να μυρίζει, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε κακή αναπνοή. Σπάστε αυτόν τον δυσάρεστο κύκλο κάνοντας καθαρισμό του συγκρατητή σας κάθε μέρα.

Ξεπλύνετε το συγκρατητή με ζεστό νερό κάθε φορά που το αφαιρείτε από το στόμα σας.

Βγάλτε τον συγκρατητή με μια οδοντόβουρτσα και ένα ήπιο σαπούνι. Μην χρησιμοποιείτε την ίδια οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιείτε στα δόντια σας, αλλά ορίστε μια οδοντόβουρτσα ειδικά για τον καθαρισμό του συγκρατητή σας. Βουρτσίστε όλη την εσωτερική και την εξωτερική πλευρά του συγκρατητήρα με την οδοντόβουρτσα και το σαπούνι. Ξεπλύνετε καλά κάτω από ζεστό νερό πριν την τοποθετήσετε πίσω στο στόμα σας.

Χρησιμοποιήστε σόδα ψησίματος ως εναλλακτικό καθαριστικό για καθαρό συγκρατητήρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν ο συντηρητής σας μυρίζει λάθος. Βρέξτε μια οδοντόβουρτσα με νερό και ψεκάστε τη σόδα ψησίματος πάνω στη βούρτσα. Βγάλτε το εσωτερικό και το εξωτερικό του συγκρατητήρα με τη σόδα ψησίματος. Ξεπλύνετε καλά το δοχείο με ζεστό νερό.

Απορροφήστε το συγκρατητή σας σε ένα ποτήρι με 10 μέρη νερού και ένα μέρος χλωρίνη χλωρίνη ως μια άλλη εναλλακτική λύση. Αφήστε το να μουλιάσει για πέντε έως 10 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε πολύ καλά με ζεστό νερό πριν το τοποθετήσετε πίσω στο στόμα σας.