Πώς να καθορίσει το ξεφλούδισμα του δέρματος

Το ξεφλούδισμα του δέρματος είναι ένα σημάδι βλάβης που συνήθως προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ή την ξήρανση των προϊόντων του προσώπου. Το ανώτερο στρώμα του δέρματος πεθαίνει στην πραγματικότητα λόγω της βλάβης και αποσπάται καθώς ένα νέο υγιές στρώμα δέρματος αναπτύσσεται κάτω από αυτό. Αν και η απολέπιση θα σταματήσει την πάροδο του χρόνου, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφλουδίσουν το δέρμα για να μειώσουν την ανόητη εμφάνιση. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε απαλή απολέπιση και χαλαρωτικές περιποιήσεις δέρματος για να απαλύνει το ξεφλούδισμα.

Βρέξτε ένα πανί πλύσης με κρύο νερό από μια βρύση μέχρι να κορεστεί. Αφαιρέστε το πανί έτσι ώστε να μην στάζει. Ανοίξτε το πανί και βάλτε το επάνω στις περιοχές του δέρματος που ξεφλουδίζουν. Αφήστε το πανί στη θέση του για πέντε έως 10 λεπτά για να κρυώσει το δέρμα. Ξεπλύνετε το πλύσιμο με κρύο νερό και εφαρμόστε ξανά ανάλογα με τις ανάγκες.

Εφαρμόστε μια λοσιόν μετά την ηλιοθεραπεία που περιέχει το συστατικό βιοκυμεντίνη μια φορά την ημέρα. Διαδώστε τη λοσιόν σε όλες τις περιοχές του δέρματος που παρουσιάζουν σημάδια απολέπισης. Σύμφωνα με το Σήμερα, η βιοκυτταρίνη συμβάλλει πραγματικά στην αναδημιουργία των χαλασμένων κυττάρων του δέρματος.

Απολεπίστε απαλά την επιδερμίδα μια φορά την ημέρα χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί πλυσίματος και χλιαρό ζεστό. Απλά τρίψτε το πρέκι πάνω από την περιοχή του ξεφλουδισμένου δέρματος χρησιμοποιώντας ελαφριά πίεση. Μην τρίβετε το δέρμα ή χρησιμοποιείτε σκληρούς απορροφητήρες, όπως λουφάδες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη. Εάν είναι επιθυμητό, ​​επαναλάβετε την απολέπιση μέχρι δύο φορές την ημέρα.

Περιμένετε μέχρι να σταματήσει η πλειονότητα του ξεφλούδισμα. Αρχίστε να εφαρμόζετε μια λοσιόν που περιέχει ένα ήπιο άλφα υδροξυ οξύ για να επιταχύνετε την κυτταρική κύλιση και να εξαλείψετε το υπολειμματικό ξεφλούδισμα και απολέπιση.