Πώς να μαγειρέψουν langostino ουρές

Το Langostino, που ονομάζεται επίσης langoustine, είναι τα οστρακοειδή που σχετίζονται με τον αστακό και τις γαρίδες. Το κρέας στις ουρές τους θεωρείται λεπτότητα, τα κεφάλια και τα θώρακα τους είναι βρώσιμα. Ο Langostino χαλάει πολύ γρήγορα, γι ‘αυτό μαγειρεύονται συνήθως από τους ψαράδες που τα πιάζουν και καταψύχονται πριν φτάσουν στην ακτή. Εάν μπορείτε να βρείτε φρέσκα λαγκοστίνο που απαιτούν μαγείρεμα, μαγειρέψτε τα ολόκληρα και απορρίψτε τα επάνω μέρη του καρκινοειδούς μετά. Εναλλακτικά, αφαιρέστε τις κεφαλές πριν από το μαγείρεμα και χρησιμοποιήστε τις για να γευτείτε σάλτσες, βούτυρα και ζωμούς.

Βρασμός

Φέρτε ένα δοχείο αλατισμένου νερού σε σημείο βρασμού. Προσθέστε το langostino, κατά προτίμηση ζωντανό, και βράστε για δύο λεπτά.

ψηνω στα καρβουνα

Βυθίστε το λαγκοστίνο σε κρύο νερό για τέσσερα λεπτά για να τα ψύξετε και να τα αποφύγετε από υπερβολική ψησίματος. Αφαιρέστε τα μη βρώσιμα ανώτερα σώματα και αποφύγετε τα μαλακά κελύφη από τις ουρές με τα δάχτυλά σας. Πετάξτε τα κεφάλια και τα θώρακα.

Τσιγαριστός

Περάστε τις ουρές με χυμό λεμονιού, αλάτι, βούτυρο σκόρδου ή ξίδι. Τα ψύξτε ή τα σερβίρετε αμέσως.

Γλυκά φρέσκα langostino για λίγο. Μαγειρέψτε την πρώτη πλευρά για ένα λεπτό και η δεύτερη για 30 δευτερόλεπτα.

Βυθίστε τα μαγειρεμένα καρκινοειδή σε κρύο νερό για τέσσερα λεπτά. Ξεσπάστε τα πάνω μέρη των οστρακοειδών, ξεφλουδίστε τις ουρές και απορρίψτε τα κελύφη, τα κεφάλια και τα θώρακα.

Σεζόν με χυμό λεμονιού, γλυκόξινη σάλτσα ή μαγιονέζα. Ψύξτε ή σερβίρετε.

Κόψτε τα επάνω μέρη του langostino χρησιμοποιώντας ψαλίδια κουζίνας και τοποθετήστε τα μη βρώσιμα μέρη στην άκρη. Γυρίστε τις ουρές ανάποδα και χρησιμοποιήστε τις ψαλίδες για να αφαιρέσετε τα κελύφη, ξεκινώντας από την κορυφή και μετακινώντας προς το λεπτό τμήμα του πυθμένα. Αφήστε τα κελύφη στην τελική υποδιαίρεση, όπου οι ουρές είναι λεπτότερες, για να σταματήσετε τη σάρκα από το υπερβολικό ψήσιμο και τη σκλήρυνση.

Περάστε τις ουρές σύμφωνα με τις επιθυμίες σας και σκουπίστε ελαφρά για ένα λεπτό σε κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το τελικό τμήμα του περιβλήματος. Απορρίψτε τα αποφλοιωμένα κελύφη.

Βράστε τα κεφάλια σε σάλτσες ή ζωμούς για γεύση, στη συνέχεια τα ψάρια έξω και να τα απορρίψετε πριν από την εξυπηρέτηση της σάλτσας ή ζωμό. Ψυγείτε ή σερβίρετε τις ουρές.