Πώς να μαγειρεύουν mahi mahi σε μια σχάρα αερίου

Ο Mahi-mahi, επίσης γνωστός ως ψάρι δελφινιών, έχει μια σταθερή υφή και μια ήπια γλυκιά γεύση. Το Mahi-mahi είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, νιασίνης και βιταμίνης Β-12. Ένα φιλέτο 200 γραμμαρίων περιέχει 173 θερμίδες, 38 γραμμάρια πρωτεΐνης, 1,4 γραμμάρια λίπους, 12 γραμμάρια νιασίνης και 1,22 μικρογραμμάρια Β-12. Η σταθερή υφή κάνει τη σχάρα μια καλή επιλογή για το μαγείρεμα mahi-mahi, και μια απλή τεχνική σχάρας απαιτεί μόνο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Προθερμάνετε τη σχάρα αερίου. Τοποθετήστε μια καθαρή σχάρα σχάρας 4 ίντσες από την πηγή θερμότητας.

Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα φιλέτα ή τη μπριζόλα του mahi-mahi. Αν ψήνετε ολόκληρο ψάρι, ξεπλύνετε το εσωτερικό και έξω.

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Προαιρετικά, προσθέστε μερικά κιμάδες όπως το μαϊντανό, το βασιλικό και / ή το δεντρολίβανο.

Τρίψτε το ψάρι με το μείγμα μπαχαρικών. Εάν ψήνετε ολόκληρο ψάρι, τρίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το μείγμα.

Τοποθετήστε τα ψάρια στη σχάρα. Καλύψτε τη σχάρα αν είναι δυνατόν. Γρίλιες για τρία έως οκτώ λεπτά ή έως ότου η πλευρά που αντιμετωπίζει θερμότητα έχει γίνει καφέ. Χρησιμοποιήστε τρία έως έξι λεπτά για φιλέτα και μπριζόλες και έξι με οκτώ λεπτά για ολόκληρο ψάρι. Προαιρετικά, εάν χρησιμοποιείτε μια καλυμμένη σχάρα, μαγειρέψτε μέχρι να μαγειρευτεί πλήρως το ψάρι.

Γυρίστε προσεκτικά τα ψάρια και ψήστε τα για άλλα τρία έως 10 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν τα ψάρια. Εάν δεν είστε βέβαιοι όταν κάνετε τα ψάρια, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης για να ελέγξετε για τη φόρτιση. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο πιο παχύ κομμάτι του ψαριού. Το Mahi-mahi είναι πλήρως μαγειρεμένο όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 137 βαθμούς Φαρενάιτ.