Πώς να τρώτε 5000 θερμίδες την ημέρα

Kilo θερμίδες, συνήθως απλά αναφέρονται ως θερμίδες, είναι μονάδες ενέργειας στα τρόφιμα για να τροφοδοτήσουν το σώμα σας. Εσείς και ο γιατρός σας ίσως έχετε αποφασίσει ότι πρέπει να καταναλώνετε 5.000 θερμίδες ημερησίως για διάφορους λόγους, όπως αύξηση του σωματικού βάρους ή για να τροφοδοτήσετε ένα έντονο αθλητικό σχήμα. Στην αρχή, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας αβέβαιοι για το πώς θα φάτε 5.000 υγιείς θερμίδες κάθε μέρα, αλλά με κάποια πρακτική, μπορείτε να φάτε με θρεπτικά, νόστιμα γεύματα με τις θερμίδες που χρειάζεστε.

Φάτε έξι γεύματα που αποτελούνται από περίπου 833 θερμίδες το καθένα. Σύμφωνα με την “Βασική Διατροφή και Θεραπεία Διατροφής”, είναι καλύτερο για το μεταβολισμό και την πέψη σας να καταναλώνετε έξι γεύματα καθημερινά σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τρία.

Σχεδιάστε τα γεύματά σας εκ των προτέρων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε περίπου 833 θερμίδες σε κάθε γεύμα. Χρησιμοποιήστε έναν μετρητή θερμίδων ή έναν ηλεκτρονικό πόρο για να αναζητήσετε θερμίδες για τρόφιμα που δεν είστε εξοικειωμένοι με.

Περιλάβετε άπαχη πρωτεΐνη, λαχανικά και σύνθετους υδατάνθρακες με κάθε γεύμα. Οι πρωτεΐνες, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι για μια υγιεινή διατροφή και θα πρέπει να ενσωματώσετε τα άπαχα κοψίματα κρέατος, ψαριών και tofu στη διατροφή σας για να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις σας για άπαχο πρωτεϊνών, μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών όπως μαρούλια, πιπεριές και σκουός για τα λαχανικά σας Και μια ποικιλία δημητριακών ολικής αλέσεως, όπως ζυμαρικά ολικής αλέσεως, ψωμί ολικής αλέσεως, καστανό ρύζι και άγριο ρύζι για να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες σας σε υδατάνθρακες.

Μαγειρέψτε με ελαιόλαδο για να προσθέσετε υγιεινά ωμέγα λιπαρά οξέα στα γεύματά σας και να αυξήσετε τις θερμίδες σας για να σας βοηθήσουν να φτάσετε τις απαιτούμενες 833 θερμίδες ανά γεύμα.

Προσθέστε θερμίδες στο γεύμα σας χρησιμοποιώντας θρεπτικά, πυκνά τρόφιμα. Για παράδειγμα, απολαύστε ένα μεγάλο αβοκάντο, το οποίο περιέχει 322 θερμίδες, 14 g ίνας και 975 g καλίου. Εναλλακτικά, ξεκινήστε τη σαλάτα σας με μερικούς ηλιόσπορους ή καρύδια, τα οποία έχουν 165 θερμίδες ανά ουγγιά και 185 θερμίδες ανά ουγγιά αντίστοιχα.

Αποφύγετε τα ζαχαρούχα και λιπαρά τρόφιμα, όπως τα μπισκότα, τα κέικ, τις σοκολάτες και τις καραμέλες. Αν και αυτά μπορεί να φαίνονται σαν ιδανικές και απαραίτητες επιλογές τροφίμων για να αυξήσετε την θερμιδική σας πρόσληψη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε υγιεινά τρόφιμα για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε θερμίδες.