Πώς να φροντίζετε για φακούς μετάβασης

Οι φωτοχρωμικοί φακοί γυαλιών ηλίου σκουχίζουν όταν το φοράτε σε εξωτερικούς χώρους, απομακρύνοντας την ανάγκη για γυαλιά ηλίου ή κλιπ. Οι φακοί που αλλάζουν χρώμα είναι διαθέσιμοι από πολλές εταιρείες, αν και η τεχνολογία πίσω από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα ανήκει στην Transitions Optical, Inc., σύμφωνα με τον Gary Heiting, O.D., στο άρθρο του στην ιστοσελίδα All About Vision. Ο καθαρισμός μεταβατικών φακών, είτε αυτά κατασκευάζονται από την Transitions Optical, Inc. ή είναι γενικοί φωτοχρωμικοί φακοί που κατασκευάζονται από άλλο κατασκευαστή, απαιτεί λίγη πρόσθετη προσοχή.

Βρέξτε το φακό μεταβάσεών σας τρέχοντας ένα απαλό ρεύμα χλιαρό νερό από τη βρύση για να ξεπλύνετε κάθε σκόνη. Ανακινήστε απαλά το νερό.

Σκουπίστε τους φακούς σας με ένα πανί οπτικού φακού. Μην σκουπίζετε ή τρίβετε τους φακούς, επειδή αυτό μπορεί να τους γρατσουνίσει.

Εφαρμόστε μια κουκκίδα ήπιο σαπούνι πιάτων στα δάκτυλά σας. Βρέξτε τους φακούς σας και καθαρίστε τους απαλά με τα σαπούνια των δακτύλων σας για να αφαιρέσετε λάδια, δακτυλικά αποτυπώματα και οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί απλά να ξεπλύνετε. Ξεπλύνετε το σαπούνι και σκουπίστε τους φακούς.