Πόσες θερμίδες είναι σε μια πατάτα και το τυρί Pierogi;

Πολωνικά, αλλά δημοφιλή σε ολόκληρη την ανατολική Ευρώπη και πέρα ​​από αυτά, οι pierogies είναι ζυμαρικά που μπορείτε να γεμίσετε με ό, τι προτιμάτε, όπως η λάχανο, το κρέας, τα φρούτα, καθώς και οι πατάτες και το τυρί.

Συστατικά

Οι συνταγές ποικίλλουν, αλλά συνήθως, η ζύμη pierogi βασίζεται σε μίγμα αλεύρι, αυγό και βούτυρο και συχνά περιλαμβάνει μια υγιή βοήθεια της ξινή κρέμα. Ένα τυρί και μια γεμάτη γεώμηλο μπορεί να περιλαμβάνει πατάτες πουρέ, τυρί, βούτυρο, καθώς και τριμμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι για πρόσθετη γεύση.

Παρασκευή

Το γεμισμένο pierogi, παρόμοιο σε εμφάνιση με τον ιταλό ξάδερφό του, τα ραβιόλια, βράζει μέχρι να μαγειρευτεί. Μπορείτε να απολαύσετε pierogies αμέσως μετά το βρασμό, αλλά συχνά ψύχονται και στη συνέχεια τηγανητά ή ψητά.

Θερμίδες

Η καταμέτρηση των θερμίδων εξαρτάται, φυσικά, από τη συγκεκριμένη συνταγή και τον τρόπο με τον οποίο τα προετοιμάζετε. Πριν τηγανιστούν, οι pierogies περιέχουν οπουδήποτε από 170 έως 250 θερμίδες ανά μερίδα τριών πριόγιωτων. Το τηγάνισμα σε βούτυρο ή λάδι προσθέτει επιπλέον θερμίδες. Για να κρατήσετε το λίπος και τις θερμίδες κάτω, δοκιμάστε να τα τηγανίζετε σε ένα σπρέι μαγείρεμα.

Συνοδεία

Η λιπαρότητα και το λιπαρό φαγητό μπορεί να εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο αν εξυπηρετήσετε pierogies με ξινή κρέμα.