Βότανα για πόνο τένοντα

Ο πόνος στους τένοντες σας – η ινώδης ύλη που συνδέει τους μυς με τα οστά – προκαλείται συνήθως από μια κατάσταση που ονομάζεται τενοντίτιδα ή φλεγμονή του τένοντα. Η βλάβη ή η υπερβολική χρήση οδηγεί σε τενοντίτιδα και η πάθηση είναι πιο κοινή στον ώμο, στον καρπό, στη φτέρνα και στον αγκώνα. Ανάλογα με τη θέση του πόνου, η κατάσταση μπορεί επίσης να ονομάζεται αγκώνα του τένις, ο ώμος του κολυμβητή ή το γόνατο του άλτης. Τα συμπτώματα είναι πονώντας πόνο και τρυφερότητα, που επιδεινώνεται από την κίνηση. Η τενοντίτιδα συνήθως αντιμετωπίζεται με ανάπαυση και φάρμακα, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε φυτικά φάρμακα. Τέτοια φάρμακα περιλαμβάνουν τη νευροπαθητική ιατρική, η οποία προωθεί μια ολιστική προσέγγιση στην υγεία με ελάχιστη χρήση χειρουργικών επεμβάσεων και φαρμάκων. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού επιχειρήσετε να κάνετε νευροπαθητικά φάρμακα στο σπίτι.

Τενόντων-Καταπραϋντικό Φυτικό Τσάι

Αναμίξτε 1 κουτ. Ρίζα του ράμφους σε 1 φλιτζάνι νερό και βάλτε το σε βράσιμο για να φτιάξετε ένα αντιφλεγμονώδες τσάι βοτάνων. Το τσάι που παρασκευάζεται από αυτό το βότανο πιστεύεται ότι προωθεί την επούλωση βελτιώνοντας την κυκλοφορία.

Ανακουφιστική τοπική θεραπεία

Χαμηλώστε τη θερμότητα και αφήστε το μίγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Συμπληρώματα βοτάνων για τον πόνο των τενόντων

Πιείτε ένα φλιτζάνι τσαγιού τρεις φορές την ημέρα.

Βυθίστε ένα βαμβακερό πανί σε 2 oz. Από έλαια φύτρων σίτου ψυχρής πίεσης.

Μασάζ το λάδι στις πληγείσες περιοχές του σώματος ακριβώς πριν από τον ύπνο, στη συνέχεια καλύψτε την περιοχή με ένα πανί για να διατηρήσετε το λάδι σε επαφή με το δέρμα σας όλη τη νύχτα.

Επαναλάβετε τη θεραπεία καθημερινά για μέγιστη ανακούφιση.

Τρίψτε μια χούφτα σπόρων fenugreek και τα συνδυάστε με αρκετό γάλα για να κάνετε μια πάστα για μια εναλλακτική φυτική τοπική θεραπεία. Εφαρμόστε την πάστα καθημερινά, μασάζ πάνω από την πληγείσα περιοχή.

Πάρτε δύο καψάκια 500 mg του πετρελαίου νυχτολούλουδου τρεις φορές την ημέρα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Herbs 2000, οι ίδιες οι ουσίες καταπολέμησης της φλεγμονής, οι προσταγλανδίνες, σχηματίζονται με τη χρήση ενός βασικού λιπαρού οξέος που ονομάζεται γ-λινολενικό οξύ ή GLA. Το πετρέλαιο νυχτολούλουδου, πλούσιο σε GLA, είναι μια καλή συμπληρωματική πηγή αυτού του απαραίτητου λιπαρού οξέος.

Πάρτε 250 mg βρομελίνης δύο φορές την ημέρα. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η βρομελίνη, η οποία προέρχεται από ανανά, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πάρτε 500 mg γλυκοζαμίνης τρεις φορές την ημέρα για τέσσερις μήνες. Η γλυκοζαμίνη πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις και παυσίπονες ιδιότητες.