Ινών σε ακτινίδια

Τα ακτινίδια, γνωστά και ως κινέζικα φραγκοστάφυλα, έχουν μια ασαφή καφέ εξωτερική επίστρωση που κρύβει το λαμπερό σμαραγδένιο χρώμα του γλυκού καρπού μέσα. Όταν κόβετε ανοικτό ένα ακτινίδιο, βλέπετε αμέσως πολυάριθμους μικρούς σπόρους που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Αφού τρώτε ένα ακτινίδιο, η ζάχαρη, το νερό, οι βιταμίνες και τα μέταλλα από τα φρούτα απορροφώνται από το πεπτικό σας σύστημα και από την κυκλοφορία του αίματός σας. Τα κυτταρικά τοιχώματα των ακτινιδίων, ωστόσο, παραμένουν στο εσωτερικό των εντέρων σας για να προάγουν τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την υγεία της καρδιάς.

Όπως και τα περισσότερα άλλα φρούτα, το ακτινίδιο περιέχει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες. Οι διαλυτές ίνες διαλύονται στο νερό μέσα στα έντερα σας για να σχηματίσουν μια ουσία που μοιάζει με πηκτή, που βοηθά στη μείωση του επιπέδου γλυκόζης, ολικής χοληστερόλης και λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας ή “κακής χοληστερόλης” στο αίμα σας. Η αδιάλυτη ίνα από ακτινίδια παρέχει μαζική και μαλακότητα στα κόπρανα σας, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων πεπτικών διαταραχών, όπως η δυσκοιλιότητα, οι αιμορροΐδες, η εκκολπωματίτιδα και η εκκολπωματίτιδα.

Τα ακτινίδια που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συνήθως είτε πράσινα είτε χρυσά kiwifruits. Ένα φλιτζάνι φρέσκου πράσινου ακτινιδιού παραδίδει 5,4 γραμμάρια ίνας, ένα μεγάλο ακτινίδιο περιέχει 1,7 γραμμάρια ίνας, 0,7 γραμμάρια των οποίων είναι διαλυτές ίνες και 1,0 γραμμάριο αδιάλυτης ίνας, σύμφωνα με μια έκθεση του Πανεπιστημίου Harvard Health Services. Ένα φλιτζάνι κομμένο σε φέτες ακατέργαστο χρυσό ακτινίδιο. Τα κατεψυγμένα ακτινίδια, που πωλούνται μερικές φορές ως μέρος ενός μείγματος τροπικών φρούτων, έχουν την ίδια περιεκτικότητα σε ίνες όπως τα ακατέργαστα ακτινίδια. Οι συστάσεις για καθημερινή λήψη ινών ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία ή το φύλο σας. Αν είστε άνδρας, χρειάζεστε τουλάχιστον 38 γραμμάρια διαιτητικών ινών καθημερινά μέχρι την ηλικία των 50 ετών και στη συνέχεια 30 γραμμάρια την ημέρα μετά από αυτό. Οι γυναίκες απαιτούν τουλάχιστον 30 γραμμάρια ημερησίως έως την ηλικία των 50 ετών και στη συνέχεια 21 γραμμάρια την ημέρα από εκείνο το σημείο προς τα εμπρός. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε τουλάχιστον 10 γραμμάρια την ημέρα συν ένα επιπλέον γραμμάριο για κάθε έτος ηλικίας. Ένα φλιτζάνι ακατέργαστο πράσινο ακτινίδιο αποδίδει περισσότερο από το 41% ​​της καθημερινής απαίτησης για έναν 15χρονο, αλλά ικανοποιεί μόνο το 14% των ημερήσιων αναγκών του πατέρα του 35χρονου.

Τα ακτινίδια προσφέρουν περισσότερο από φυτικές ίνες. Είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, που σημαίνει ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ενέργεια και χαμηλές σε θερμίδες. Μια μερίδα δύο ακτινιδών παρέχει σχεδόν 2,5 φορές τη συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C, περισσότερο κάλιο από μια μπανάνα, 30 mg μαγνήσιο, σχεδόν το 10% της ημερήσιας απαίτησης για φυλλικό οξύ και σημαντικές ποσότητες ψευδαργύρου και αντιοξειδωτικών. Τα μη λιπαρά ακτινίδια χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες έχουν γλυκαιμικό δείκτη 52 που τα καθιστά ιδανικά για τη διαχείριση του βάρους και τον έλεγχο του διαβήτη.

Ακτινίδια μπορούν να τρώγονται ολόκληρα, κομμένα και να τεθεί σε μια πράσινη σαλάτα ή φρούτα ή να προστεθούν στο smoothies. Το ακτινίδιο μπορεί να καθαριστεί και να χρησιμοποιηθεί ως μαρινάδα, κομμένο σε φέτες και να τεθεί σε τηγανίτες ή να τεμαχιστεί σε σάλτσα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε ψωμί ή βούτυρο ακτινίδιο, με τον ίδιο τρόπο που θα φτιάξετε ψωμί μπανάνας.

Τύποι ινών

Περιεχόμενο ινών

Άλλες Διατροφή

Προτάσεις εξυπηρέτησης