Πηγή τροφίμων του paba

Το παρα-αμινοβενζοϊκό οξύ είναι μια ουσία που μερικές φορές αναφέρεται ως βιταμίνη Bx, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Ενώ το PABA δεν είναι μια πραγματική βιταμίνη, μικρές ποσότητες υπάρχουν συνήθως στο σύμπλεγμα Β και στις πολυβιταμίνες. Η χημική δομή του φολικού περιέχει την ένωση PABA. Το φυλλικό οξύ είναι μια απαραίτητη βιταμίνη που απαιτείται για ένα υγιές σώμα. Το PABA είναι περισσότερο γνωστό ως το δραστικό συστατικό στην αντηλιακή προστασία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το PABA χρησιμοποιείται στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του συνδετικού ιστού και του δέρματος.

Ενώ το PABA δεν είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία, βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα. Επειδή οι ποσότητες PABA δεν περιλαμβάνονται στην ετικέτα των τροφίμων, η αναφορά σε περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ ή φολικό οξύ σε ένα τρόφιμο θα σας ενημερώσει αν περιέχει PABA. Τα περισσότερα κρέατα περιέχουν PABA, σύμφωνα με το Baptist Medical Center. Τα κρέατα οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος και των νεφρών, είναι φυσικά καλές πηγές PABA. Μια μερίδα 1 ουγκιά από τηγανητό συκώτι κοτόπουλου περιέχει 159 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος, που περιέχει PABA. Συγκριτικά, η ημερήσια τιμή που χρησιμοποιείται στις ετικέτες τροφίμων αναφέρει 400 μικρογραμμάρια ημερησίως φολικού οξέος με βάση δίαιτα 2.000 θερμίδων για ενήλικες και παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

Οι κόκκοι, ιδιαίτερα οι ολόκληροι κόκκοι, περιέχουν PABA φυσικά. Βιολογικά, το φυλλικό οξύ, το οποίο περιέχει PABA, προστίθεται στα προϊόντα σιτηρών που περιλαμβάνουν εμπλουτισμένα ψωμιά, αλεύρια, ρύζι, ζυμαρικά, αραβοσιτέλαιο και δημητριακά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτείται η προσθήκη φολικού οξέος, αυξάνοντας την πρόσληψη φυλλικού οξέος κατά 190 μικρογραμμάρια την ημέρα από την εφαρμογή του το 1998. Αυτό επίσης αύξησε την πρόσληψη PABA.

Τα μανιτάρια και το σπανάκι είναι πλούσια πηγή της ουσίας PABA. Εξετάζοντας το περιεχόμενο φολικού οξέος για να συγκρίνετε την ποσότητα PABA που υπάρχει στο σπανάκι, μια 1-φλιτζάνι βραστό σπανάκι περιέχει 263 μικρογραμμάρια φολικού. Μια 1-φλιτζάνι μανιτάρια περιέχει 69 χιλιοστόγραμμα φυλλικού οξέος.

Η μαγιά του ζυθοποιού, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπύρας, είναι μια εξαιρετική πηγή PABA. Υψηλή σε πρωτεΐνες και PABA, η ζύμη ζυθοποιίας περιέχει επίσης τις βιταμίνες θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη. Η μελάσσα, που είναι το σιρόπι που παραμένει μετά την κρυσταλλοποίηση της ζάχαρης από χυμό τεύτλων ή ζαχαροκάλαμου, είναι υψηλό σε PABA. Το φύτρο σίτου, μια άλλη καλή πηγή PABA, μπορεί να πασπαλιστεί σε τρόφιμα και να εισέρχεται εύκολα για να αυξήσει την πρόσληψη PABA.

Κρέατα με PABA

Προϊόντα σιτηρών

Φυλλώδη λαχανικά

Άλλα τρόφιμα