Πόσο κουρασμένοι έφηβοι μπορούν να χάσουν βάρος

Το σχολείο της λαχτάρας, η εργασία στο σπίτι, οι εξωσχολικές δραστηριότητες και μια κοινωνική ζωή δεν είναι εύκολο έργο για τους έφηβους – και κάνει τον ελεύθερο χρόνο σπάνιο ή ανύπαρκτο. Παρά το ταραχώδες πρόγραμμα του έφηβος σας, αυτός ή αυτή μπορεί ακόμα να επιτύχει με επιτυχία ένα υγιές βάρος. Η χρήση πρακτικών στρατηγικών απώλειας βάρους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τους πολυάσχολους, υπέρβαρους εφήβους να κινούνται προς υγιέστερα βάρη σώματος.

Η εστίαση στην πρόσληψη θερμίδων μπορεί να είναι κουραστική και χρονοβόρα, αλλά περισσότερη σωματική δραστηριότητα είναι κάτι που οι έφηβοι μπορούν να χωρέσουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Οι κατευθυντήριες γραμμές για τη σωματική δραστηριότητα του 2008 για τους Αμερικανούς υποδηλώνουν ότι οι έφηβοι συμμετέχουν καθημερινά σε τουλάχιστον 60 λεπτά σωματικής άσκησης, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων ενίσχυσης μυών τρεις ή περισσότερες εβδομαδιαίως. Οι έφηβοι δεν χρειάζεται να ολοκληρώνουν τις συνολικά 60λεπτες συνεδρίες ταυτόχρονα. Μπορούν να ασκηθούν σε διαστήματα 10 ή 20 λεπτών όλη την ημέρα. Για παράδειγμα, περπατήστε από και προς το σχολείο, σηκώστε βάρη για 20 λεπτά, κάντε ποδήλατο στο σπίτι ενός φίλου, παίξτε μπάσκετ με φίλους ή συμμετέχετε σε μια αθλητική ομάδα.

Δεδομένου ότι τα φρούτα και τα λαχανικά γεμίζουν ακόμα συχνά περιέχουν λίγες θερμίδες, είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους πολυάσχολους υπερβολικούς έφηβους που αναζητούν απώλεια βάρους. Το TeensHealth.org προτείνει στους έφηβους να πάρουν τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ή συνολικά 2,5 φλιτζάνια ανά ημέρα. Το TeensHealth.org σημειώνει επίσης ότι πολλοί ειδικοί συστήνουν οι έφηβοι να τρώνε περισσότερα από 2,5 φλιτζάνια φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Ξεκινήστε επιλέγοντας φρούτα, λαχανικά ή και τα δύο σε κάθε γεύμα και σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2008 στο “Journal of School Nursing” βρήκε μια θετική συσχέτιση μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης ποτών με ζάχαρη και της αύξησης της παχυσαρκίας. Η επιλογή νερού αντί της σόδα, του χυμού, της λεμονάδας, του παγωμένου τσαγιού ή άλλων ζαχαρωδών ποτών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους υπέρβαρους εφήβους να κινηθούν προς ένα υγιές βάρος. Το πόσιμο νερό πριν από τα γεύματα βοηθά στην αύξηση του κορεσμού, καθιστώντας λιγότερο πιθανό οι έφηβοι να τρώνε περισσότερο από το γεύμα.

Κάνοντας ύπνο – κατά προτίμηση υψηλής ποιότητας ύπνο – μια προτεραιότητα μεγιστοποιεί την πολυάσχολη υπερβολική ηλικία των εφήβων να φτάσουν σε ένα υγιές βάρος. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2007 που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Adolescent Health», ο αυξημένος χρόνος ύπνου συνδέεται με χαμηλότερους δείκτες μάζας σώματος σε ενήλικες και παιδιά και οι διαταραχές στον ύπνο συνδέονται με υψηλότερους ΔΜΣ στους εφήβους. Οι ερευνητές που πραγματοποίησαν αυτή τη μελέτη αναφέρουν ότι ενώ οι έφηβοι γενικά κοιμούνται 7,6 ώρες νύχτα στις σχολικές νύχτες, χρειάζονται συχνά 8,5 έως 9,25 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Ενισχύστε τη σωματική δραστηριότητα

Φάτε φρούτα και λαχανικά

Κόβουμε Ζαχαρώδη Ποτά

Κοιμήσου αρκετά