Πώς να ρυθμίσετε ένα σχοινάκι άλματος

Το άλμα σχοινιού αναπτύσσει συντονισμό, ευκινησία και, όταν γίνει σωστά, μπορεί να προσφέρει μια έντονη καρδιαγγειακή προπόνηση. Σύμφωνα με το Heart Letter του Χάρβαρντ, το σχοινάκι άλματος μπορεί να κάψει 300 έως 444 θερμίδες κάθε μισή ώρα, ανάλογα με το σωματικό σας βάρος. Η σωστή τεχνική σχοινιού άλματος εξαρτάται από το να έχετε ένα σχοινί του κατάλληλου μήκους · εάν το σχοινί είναι πολύ μικρό, θα έχετε έναν δύσκολο χρόνο να τον καθαρίσετε με ασφάλεια και εάν είναι πολύ καιρό δεν θα μπορείτε να φτάσετε στην ταχύτητα. Και οι δύο περιπτώσεις σας δημιουργούν προβλήματα ώμου, καρπού και βραχίονα, καθώς σας αναγκάζουν να αλλάξετε την τεχνική του σχοινιού άλματος για να δεχτείτε το λανθασμένο μήκος του σχοινιού.

Καθορίστε το κατάλληλο μήκος σχοινιού

Σταθείτε στο μέσο του σχοινιού άλματος.

Ρύθμιση του σχοινιού

Φέρτε και τις δύο λαβές μέχρι το σημείο που θα πάνε. Σε ένα σχοινί άλματος κατάλληλου μήκους, οι λαβές πρέπει να φτάνουν μέχρι τις μασχάλες σας.

Μετακινήστε τα χέρια σας κάτω στο ύψος της μασχάλης στο σχοινί. Ακολουθήστε μερικά χέρια με τα χέρια σας σε αυτή τη θέση για να επιβεβαιώσετε ότι είναι το κατάλληλο μήκος · το σχοινί πρέπει απλώς να βόσκει το έδαφος με κάθε άλμα. Ίσως χρειαστεί να συνδέσετε τις χαλαρές λαβές του σχοινιού στα χέρια σας καθώς κάνετε αυτό για να μην τους μπλέξετε με το υπόλοιπο σχοινί.

Σημειώστε πού πρέπει να κάθεται το εσωτερικό άκρο κάθε χειρολαβής με ένα κομμάτι ταινίας.

Αφαιρέστε το κάλυμμα του άκρου, εάν υπάρχει, από τη λαβή του σχοινιού άλματος.

Σπρώξτε το σχοινί από τη λαβή, ώστε να βγαίνει από την οπή που ανοίξατε ακριβώς. Τραβήξτε το σχοινί μέχρι το εσωτερικό άκρο της λαβής να ευθυγραμμιστεί με το σήμα που κάνατε στην ενότητα 1.

Τραβήξτε το χαλαρό μεταλλικό κολάρο γύρω από το σχοινί με πένσες για να το κρατήσετε στη θέση του στη λαβή. Εάν το σχοινί σας δεν έχει κολάρο για να πιέζει, κόψτε το σχοινί έτσι ώστε ο κόμπος να κρατά τη λαβή στη θέση του στη νέα θέση. Τραβήξτε ένα επιπλέον χερούλι σχοινιού μέσω της λαβής πριν το κάνετε αυτό γιατί θα πρέπει να τροφοδοτήσετε το σχοινί πίσω στη λαβή μετά.

Τροφοδοτήστε το σχοινί πίσω από τη λαβή ή απλά τραβήξτε το από την εσωτερική άκρη της λαβής, μέχρι το κολάρο ή ο κόμπος να ακουμπήσει σταθερά μέσα στη λαβή του σχοινιού άλματος. Κόψτε κάθε πλεόνασμα σχοινιού που προεξέχει από το μακρινό άκρο της λαβής.

Επανατοποθετήστε το καπάκι του άκρου (εάν ήταν παρόν για να αφαιρεθεί στο Βήμα 1).