Πώς οι ευαίσθητοι σε υδατάνθρακες άνθρωποι χάνουν ίντσες γύρω από τις μέσες τους

Οι άνθρωποι των οποίων τα σώματα είναι ευαίσθητα στους υδατάνθρακες μπορεί μερικές φορές να έχουν έναν δύσκολο χρόνο να χάσουν βάρος γύρω από το μεσαίο τμήμα τους, ειδικά όταν συνεχίζουν να τρώνε τους υδατάνθρακες που το σώμα τους δεν τους αρέσει. Για να χτυπήσετε το λίπος της κοιλιάς και να χάσετε ίντσες, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε ποια τρόφιμα θα πρέπει να φάτε και ποιες τροφές θα πρέπει να αποφύγετε. Για να βεβαιωθείτε ότι δίνετε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται, δείτε έναν γιατρό. Μαζί μπορείτε να αξιολογήσετε την μεταβολική σας κατάσταση και να καθορίσετε τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα πρέπει να κάνετε για να είστε υγιείς.

Σχετικά με την ευαισθησία των υδατανθράκων

Όταν ευαίσθητοι σε υδατάνθρακες άνθρωποι τρώνε υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί, πατάτες ή ζάχαρη, εμφανίζουν αιχμές του σακχάρου στο αίμα. Για να βοηθήσουν στην επεξεργασία της περίσσειας σακχάρου στο αίμα, το σώμα τους επίσης απελευθερώνει επιπλέον ινσουλίνη. Αυτό συχνά οδηγεί σε αύξηση βάρους, ειδικά γύρω από τη μέση. Επειδή η ευαισθησία των υδατανθράκων κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή, η θεραπεία εξαρτάται από το άτομο. Για κάποιους, αρκεί απλά η μείωση των υδατανθράκων. Για άτομα με πιο σοβαρές ευαισθησίες και καταστάσεις όπως η κοιλιοκάκη, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί δυσανεξία στη γλουτένη, όλοι οι υδατάνθρακες που περιέχουν γλουτένη πρέπει να αφαιρεθούν από τη διατροφή.

Προσδιορισμός ευαισθησίας σε υδατάνθρακες

Το πρώτο βήμα στην κατάκτηση της ευαισθησίας σε υδατάνθρακες περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ιατρικών εξετάσεων για την εκτίμηση της γλυκόζης στο αίμα και των επιπέδων ινσουλίνης. Μια από τις πιό κοινές εξετάσεις που κάνουν οι γιατροί ονομάζεται δοκιμασία ανοχής γλυκόζης από το στόμα. Άλλες δοκιμές που χρησιμοποιούνται για να εκτιμηθεί η ευαισθησία σε υδατάνθρακες περιλαμβάνουν τη δοκιμασία γλυκόζης αίματος νηστείας, τη δοκιμή ινσουλίνης αίματος νηστείας και τη δοκιμασία ινσουλίνης διάρκειας δύο ωρών μετά τη γέννηση. Τα αποτελέσματα των δοκιμών που δείχνουν χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να υποδεικνύουν υπογλυκαιμία, η οποία αποτελεί πρώιμο σημάδι ευαισθησίας σε υδατάνθρακες. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορεί να υποδηλώνουν υποείδη ή διαβήτη, τα οποία εμφανίζονται στα μεταγενέστερα στάδια της ευαισθησίας σε υδατάνθρακες. Αυτές οι εξετάσεις μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να αξιολογήσουν τον μεταβολισμό των υδατανθράκων ενός ατόμου και να τους καθοδηγήσουν στην εκπόνηση σχεδίου θεραπείας.

Χάνω βάρος

Εάν είστε ευαίσθητοι σε υδατάνθρακες, το κλειδί για την απώλεια βάρους και την απώλεια του επίμονου λίπους της κοιλιάς δεν είναι μόνο η μείωση των υδατανθράκων. Για να χάσετε ίντσες και να παραμείνετε υγιείς, συχνά είναι απαραίτητη μια πιο ολοκληρωμένη αλλαγή τρόπου ζωής. Για να καθορίσετε ένα σχέδιο γεύματος για τη θεραπεία της κατάστασής σας, συνεργαστείτε με το γιατρό σας ή με τον διαιτολόγο σας για να εντοπίσετε τα συγκεκριμένα τρόφιμα που χρειάζεστε για να αποφύγετε καθώς και αυτά που πρέπει να ενσωματώσετε στη διατροφή σας. Συχνά αυτό σημαίνει ότι αποφεύγετε απλούς υδατάνθρακες και σάκχαρα όπως το λευκό ψωμί και τα ζυμαρικά και εστιάζοντας στα χαμηλά γλυκαιμικά τρόφιμα που δεν θα προκαλέσουν αιχμές αίματος σακχάρου. Η τακτική άσκηση είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας στην εξισορρόπηση του μεταβολισμού σας και στην επιστροφή του σώματός σας στην κατάλληλη υγεία.

Αποτελέσματα

Ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν σημαντική υδατανθράκη ευαισθησία χάνουν με επιτυχία κιλά και ίντσες μετά από δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, αν και η απομάκρυνση των υπερβολικών υδατανθράκων δεν είναι μια μαγική λύση για την απώλεια βάρους. Η εξάλειψη των υδατανθράκων που το σώμα σας δυσκολεύεται να επεξεργαστεί μπορεί να μειώσει τη φούσκωμα και τη συσσώρευση λίπους στο μεσαίο τμήμα σας, αλλά θα πρέπει ακόμα να μειώσετε τη συνολική θερμιδική σας πρόσληψη για να χάσετε το λίπος που υπάρχει ήδη εκεί. Ακολουθώντας ένα υγιεινό σχέδιο γεύματος, αποφεύγοντας τις υπερβολικές θερμίδες και ασκώντας τακτικά, ακόμα και τα άτομα με ευαισθησία σε υδατάνθρακες μπορούν να περιορίσουν με επιτυχία το μεσαίο τμήμα τους και να χάσουν επίμονο λίπος.