Πώς το πετρέλαιο καρύδας σκοτώνει candida;

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από λοιμώξεις Candida χωρίς να το γνωρίζουν. Αυτή η μαγιά μπορεί να υπερβεί το σώμα σας και να προκαλέσει διάφορα δυσάρεστα συμπτώματα που είναι δύσκολο να διαγνωσθούν, όπως κόπωση, φούσκωμα, πόθος, αύξηση βάρους, πόνος στις αρθρώσεις, ακμή, κατάθλιψη, μεταβολές της διάθεσης και φαγούρα. Είναι προτιμότερο να πάρετε μια διάγνωση από το γιατρό σας και να ακολουθήσετε τη συνιστώμενη θεραπεία, αλλά δεν είναι επιβλαβές να ακολουθήσετε μια σωστή δίαιτα Candida και προσθέστε λίγο λάδι καρύδας στο μίγμα για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να απαλλαγείτε από Candida για καλό.

Επειδή η Candida είναι ζύμη, τροφοδοτεί τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη στη διατροφή σας, εξ ου και η έντονη επιθυμία για τους πάσχοντες από Candida. Για το λόγο αυτό, η δίαιτα Candida έχει ως στόχο να στερήσει τη ζύμη από την τροφική της πηγή εξαλείφοντας τους σπόρους, τα όσπρια, τα ψωμιά, τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα δημητριακά, το βρώμης, τις πατάτες, το καλαμπόκι, Γιαούρτι και ζάχαρη. Η δίαιτα Candida δίνει έμφαση στην κατανάλωση μη λαχανικών υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες από κρέας, πουλερικά, ψάρια και αυγά, καθώς και υγιεινά λίπη από αβοκάντο, ελαιόλαδο και λάδι καρύδας.

Το έλαιο καρύδας συνιστάται συχνά ως συμπλήρωμα της δίαιτας Candida λόγω των ειδικών αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του. Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη, ειδικά λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας ή MCFA, από τα οποία όλοι, ειδικά οι πάσχοντες από Candida, μπορούν να ωφεληθούν. Τα MCFA που απαντώνται ειδικά στο έλαιο καρύδας καλούνται καπρυλικό οξύ, καπρικό οξύ και λαυρικό οξύ. Η ειδική δομή αυτών των λιπαρών οξέων τους επιτρέπει να επιτεθούν στην ακεραιότητα της μεμβράνης της ζύμης Candida, να την διαταράξουν και να την αποσυνθέσουν, αφήνοντας το εσωτερικό του κυττάρου, που ονομάζεται κυτταρόπλασμα, αποδιοργανωμένο και συρρικνωμένο, όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας Υπεύθυνος για τη μελέτη. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι καταστρέφει ζύμη Candida χωρίς να οδηγεί στην ανάπτυξη πιο ανθεκτικών στελεχών Candida που παρατηρούνται με άλλες αντιμυκητιακές θεραπείες.

Τα ειδικά λιπαρά οξέα μεσαίας αλύσου ή MCFA που βρέθηκαν στο έλαιο καρύδας βρέθηκαν να είναι αποτελεσματικά στη θανάτωση διαφορετικών στελεχών και ειδών Candida, όπως παρουσιάζεται στο τεύχος Ιουνίου 2007 του «Journal of Medicinal Food» και στο τεύχος Νοεμβρίου 2001 του “Αντιμικροβιακοί παράγοντες και χημειοθεραπεία”. Εάν οι ζύμες Candida θανατωθούν πολύ γρήγορα, αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα απώλειας βάρους, που προκαλούνται από την απελευθέρωση τοξινών από τον πεθαμένο Candida. Τα συμπτώματα διάρρηξης συνήθως εμφανίζονται ως επιδείνωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη μόλυνση Candida.

Για να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από την Candida, μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας μικρές ποσότητες ελαίου καρύδας στη διατροφή σας καθημερινά και να εργάζεστε για μια ημερήσια πρόσληψη περίπου 3,5 κουταλιών σούπας. Είναι καλύτερο να αυξήσετε την πρόσληψη ελαίου καρύδας σταδιακά, για να μειώσετε τα συμπτώματα που σχετίζονται με τις τοξίνες που απελευθερώνει ο θάνατος Candida. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας όπως θα χρησιμοποιούσατε οποιοδήποτε άλλο λάδι, για να μαγειρεύετε τα λαχανικά σας ή το κρέας ή το ψήσιμο αντί για το βούτυρο, το λίπος ή το λίπος. Μπορείτε επίσης να το καταναλώσετε με το κουτάλι, να το αναμίξετε με ίσες ποσότητες ελαιολάδου για να προετοιμάσετε το βινεγκρέτ για τη σαλάτα σας ή να το αναμείξετε με ίσα μέρη φυστικοβούτυρου για ένα ενισχυμένο βούτυρο φιστίκι.

Διατροφή Candida

Καρύδας και MCFAs

Αποτελεσματικότητα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας