Τρόφιμα που βοηθούν την πελματιαία γομφίεση

Η φυτική fasciitis είναι ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των ποδιών που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί. Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών δηλώνει ότι περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν θεραπεία για αυτό το πρόβλημα υγείας κάθε χρόνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συντηρητικές μέθοδοι θεραπείας μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του πόνου και άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτή την πάθηση. Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσουν στη θεραπεία της πελματιαίας σας περιτονίτιδας, αλλά θα πρέπει πάντα να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη φυσική θεραπεία.

Η πελματιαία σας περιτονία είναι μια παχιά ταινία ιστού που βρίσκεται στην κάτω πλευρά του ποδιού σας. Αυτός ο ιστός σας βοηθά να απορροφήσετε το σοκ που σχετίζεται με το περπάτημα, το τρέξιμο και άλλες δραστηριότητες. Καθώς μεγαλώνετε, η πελματοειδής σας περιτονία μπορεί να χάσει μερικά από τα αποτελέσματα της απορρόφησης κραδασμών, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φλόγωση και οδυνηρότητα αυτού του ιστού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, σημειώνει ο ιστότοπος του οικογενειακού γιατρού, η πελματιαία περιτονία μπορεί να σκιστεί, προκαλώντας έντονο πόνο και εξασθένιση. Όντας υπέρβαροι και διαβητικοί είναι άλλοι δύο σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη αυτής της πάθησης.

Επειδή μερικές περιπτώσεις πελματιαίας περιτονίτιδας περιλαμβάνουν φλεγμονή της πελματιαίας περιτονίας σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από την κατανάλωση τροφών που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και του πρήξιμο σε όλο το σώμα σας. Σύμφωνα με τον πιστοποιημένο σύμβουλο διατροφής Phyllis A. Balch, συγγραφέας της «συνταγής για τη διατροφική επούλωση», μερικά από τα πιο χρήσιμα τρόφιμα στη μείωση της φλεγμονής είναι πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως ρέγγα, σκουμπρί, σολομός και σαρδέλες. Άλλα ωφέλιμα τρόφιμα για αυτό το πρόβλημα υγείας μπορεί να περιλαμβάνουν παπάγια, ανανά, σπανάκι, βατόμουρα και φράουλες.

Οι σαρδέλες μπορεί να είναι ένα ευεργετικό φαγητό για τη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της πελματιαίας σας περιτονίας. Οι σαρδέλες είναι μία από τις πιο συγκεντρωμένες πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, σύμφωνα με την κλινική Cleveland. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι μεταξύ των ισχυρότερων αντιφλεγμονωδών παραγόντων και έχουν χρησιμοποιηθεί από καιρό στη θεραπεία ποικίλων φλεγμονωδών καταστάσεων. Οι σαρδέλες είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης Β-12, σεληνίου, βιταμίνης D και πρωτεΐνης.

Η πελματοειδής περιτονίτιδα δεν αποτελεί απειλητικό για τη ζωή πρόβλημα υγείας, αν και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ικανότητά σας να εκτελείτε τις συνηθισμένες και συνηθισμένες καθημερινές σας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων εργασίας και αναψυχής. Αποφύγετε την αυτοεπεξεργασία της πελματιαίας γαστρεντερίτιδας χρησιμοποιώντας φυσικά μέτρα θεραπείας όπως η διατροφή και η διατροφή μέχρι να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας για τους κινδύνους, τα οφέλη και τους περιορισμούς αυτής της προσέγγισης. Μπορούν να απαιτηθούν περαιτέρω επιστημονικές έρευνες για να εξεταστεί η πραγματική αποτελεσματικότητα των τροφίμων που χρησιμοποιούνται ιστορικά στη θεραπεία της πελματιαίας γαστρεντερίτιδας.

Σχετικά με την φυτική φασσιτίτιδα

Μια χρήσιμη διατροφική προσέγγιση

Ένα ευεργετικό φαγητό

Σκέψεις