Φρούτα που περιέχουν μαγνήσιο και ψευδάργυρο

Το μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος είναι δύο μέταλλα που είναι κρίσιμα για το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Το μαγνήσιο υποστηρίζει επίσης τον υγιή καρδιακό παλμό σας, ενθαρρύνει τη σωστή λειτουργία των μυών σας και βοηθά στη ρύθμιση του επιπέδου σακχάρου στο αίμα σας. Θα πρέπει να λαμβάνετε μεταξύ 310 και 420 mg μαγνήσιο την ημέρα. Ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο βοηθώντας το σώμα σας να επουλωθεί από τα τραύματα και να αποκαταστήσει και να αναπτύξει κύτταρα. Χρειάζεστε μεταξύ 8 και 11 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου σε καθημερινή βάση. Ορισμένα φρούτα περιέχουν και τα δύο αυτά μέταλλα. Προσθέστε τα στη διατροφή σας για να σας βοηθήσουν να πάρετε άφθονο μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Μούρα

Τα σμέουρα και τα βατόμουρα ξεχωρίζουν ως οι κορυφαίες πηγές μούρων τόσο μαγνησίου όσο και ψευδαργύρου. Ένα φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα περιέχει 27 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,52 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Ένα φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα έχει 29 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,76 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Τα φρέσκα σμέουρα και τα βατόμουρα μπορούν να καταναλωθούν απλά σαν ένα υγιές πλάκα ή να αναδευτούν σε ένα μπολ με ζεστά δημητριακά. Τα φρέσκα μούρα είναι επίσης μια υγιεινή επικάλυψη για βάφλες ή τηγανίτες.

Αποξηραμένα φρούτα

Πολλά αποξηραμένα φρούτα αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου και ψευδαργύρου. Ένα φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα περιέχει 28 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,35 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Ένα φλιτζάνι δαμάσκηνα έχει 59 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,70 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Ένα 1 φλυτζάνι που σερβίρει αποξηραμένες ημερομηνίες περιέχει 63 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,43 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Προσθέστε τα αποξηραμένα φρούτα στο αγαπημένο σας μείγμα μονοπατιών ή το μπολ με κρύα δημητριακά.

Αβοκάντο

Αν και συχνά θεωρούνται λαχανικά, τα αβοκάντο είναι στην πραγματικότητα ένα φρούτο και περιέχουν μια υγιή δόση τόσο μαγνησίου όσο και ψευδαργύρου. Ένα φλιτζάνι αβοκάντο σε κύβους περιέχει 44 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,96 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Το ζευγάρι αβοκάντο ζευγάρι με τα μεξικάνικα πιάτα, όπως το burritos, tacos και quesadillas. Το αβοκάντο συμπληρώνει επίσης τη γεύση ενός σάντουιτς γαλοπούλας ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του ράγκμικου για μια βουτιά για τα καρότα, το σέλινο και τις πιπεριές.

Ρόδια

Ρόδια δεν είναι σε εποχή για πολύ καιρό, αλλά όταν είναι, να επωφεληθούν από τα θρεπτικά συστατικά τους, συμπεριλαμβανομένων μαγνησίου και ψευδαργύρου. Ένα φλιτζάνι φρούτων και σπόρων περιέχει 20 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,60 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Σπόροι ροδιού μπορούν να προστεθούν σε μια πεσμένη πράσινη σαλάτα ή να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν τη γεύση των ψητών κρεάτων.

Μια μπανάνα περιέχει 40 χιλιοστόγραμμα μαγνησίου και 0,23 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Φέτα μπανάνα κάνει μια υγιεινή προσθήκη σε ένα μπολ με σάντουιτς με δημητριακά ή φυστικοβούτυρο. Μια μπανάνα είναι ένα υγιεινό σνακ που είναι γρήγορο, βολικό και εύκολο να ληφθεί μαζί σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Μπανάνα