Ασκήσεις για τον ινιακό πόνο

Η περιφερική νευραλγία είναι μια κατάσταση που προκαλεί χρόνια πονοκεφάλους και πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού και του λαιμού σας εξαιτίας ερεθισμού του ινιακού ινδικού. Ο πόνος συνήθως παίρνει μια κυκλική πορεία πόνου-σπασμών-πόνου, που ταξιδεύει από τη βάση του λαιμού και του κεφαλιού σας, στις πλευρές και στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας. Η φαρμακευτική αγωγή, η θεραπεία μασάζ και οι ενέσεις στεροειδών είναι συνήθεις μορφές θεραπείας για τον ινιακό πόνο. Ορισμένες ασκήσεις μπορούν επίσης να προσφέρουν ανακούφιση. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε αυτές τις ασκήσεις.

Καθίστε σε μια ευθεία καρέκλα με το κεφάλι και το λαιμό σας ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική σας στήλη. Τοποθετήστε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο του δεξί σας χεριού στο πηγούνι σας. Σπρώξτε το μπράτσο σας πίσω απαλά, σαν να προσπαθείτε να κάνετε ένα διπλό πηγούνι. Κρατήστε το στόμα κλειστό. Προσπαθήστε να μετακινήσετε μόνο το κεφάλι σας πίσω προς το πίσω μέρος του τείχους πίσω σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε ένα τέντωμα κατά μήκος της πλάτης και των πλευρών του λαιμού σας και της βάσης του κρανίου σας. Κρατήστε το τέντωμα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε το.

Καθίστε σε μια καρέκλα ή σταθείτε με το λαιμό και το κεφάλι σας ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική σας στήλη. Στρέψτε αργά το κεφάλι σας προς τα δεξιά, κρατώντας το κεφάλι σας ίσιο, τεντώνοντας όσο μπορείτε χωρίς πόνο ή στέλεχος. Κοιτάξτε πάνω από τον δεξιό ώμο σας και κρατήστε το τέντωμα για λίγα δευτερόλεπτα. Φέρτε το κεφάλι σας πίσω στο κέντρο και περιστρέψτε το κεφάλι σας προς τα αριστερά, κοιτάζοντας πάνω από τον αριστερό σας ώμο. Κρατήστε το τέντωμα για λίγα δευτερόλεπτα και επιστρέψτε το κεφάλι σας στο κέντρο. Επαναλάβετε αυτό το τέντωμα αρκετές φορές την ημέρα.

Οι ασκήσεις επέκτασης του λαιμού ανακουφίζουν την ένταση στην πλάτη, στο μπροστινό μέρος και στις πλευρές του λαιμού σας και μπορούν να χαλαρώσουν τους σφιχτούς μύες στη βάση του κεφαλιού σας. Καθίστε σε μια καρέκλα με τα χέρια σας να στηρίζονται στα γόνατά σας. Κοιτάξτε μπροστά και κρατήστε το κεφάλι και το λαιμό σας σύμμορφο με τη σπονδυλική στήλη σας Σπρώξτε αργά το κεφάλι σας πίσω για να δείτε το ανώτατο όριο. Φέρτε το κεφάλι σας πίσω στο κέντρο. Λυγίστε το κεφάλι σας προς τα εμπρός, ρίχνοντας το πηγούνι σας στο στήθος σας. Επιστρέψτε το κεφάλι σας στο κέντρο. Εκτελέστε πέντε έως δέκα επαναλήψεις.

Η χαλάρωση και η ξεκούραση συχνά συνιστώνται σε ασθενείς που υποφέρουν από ινιακό πόνο. Η Savasana είναι μια αποκαταστατική στάση γιόγκα που μπορεί να προκαλέσει βαθιά χαλάρωση και να ανακουφίσει τον πόνο στον αυχένα και τους πονοκεφάλους, ειδικά όταν εκτελείται με σωστή στήριξη του κεφαλιού, όπως διπλωμένη κουβέρτα ή χαμηλό μαξιλάρι. Ξαπλώστε στην πλάτη σας και βάλτε το μαξιλάρι ή την διπλωμένη κουβέρτα κάτω από το κεφάλι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα ματιών στα μάτια σας για επιπλέον χαλάρωση. Αφήστε τα πόδια σας να ξεκουραστούν σε μια φυσική θέση και να ξεκουραστούν τα χέρια σας από τις πλευρές σας, παλάμες στραμμένες προς τα επάνω. Χαλαρώστε σε αυτή τη στάση για έως και 30 λεπτά.

Υπο-ωμική τέντωμα του αυχένα

Περιστροφή αυχένα

Επέκταση του αυχένα και ευλυγισία

Σαβάσανα