Πόσες φορές έχω να πηδήσω σχοινί για να χάσω βάρος;

Το σχοινάκι άλματος μεταφέρει συχνά τις υπονομεύσεις των παιδιών που παίζουν διπλά ολλανδικά σε εσοχή ή ψαλμωδία, καθώς χορεύουν στην παιδική χαρά. Μπορεί να μην το σκέφτεστε ως μια αποτελεσματική άσκηση απώλειας βάρους, αλλά στην πραγματικότητα, καίει έναν τόσο υψηλό αριθμό θερμίδων που μπορεί να είναι πιο χρήσιμο από τις παραδοσιακές καρδιο εναλλακτικές λύσεις όπως αεροβική άσκηση με χαμηλή επίπτωση, πεζοπορία ή αργή τζόκινγκ.

Το άλμα σχοινιού είναι μια άσκηση που συνδυάζει τα οφέλη της αερόμπικ και της κατάρτισης δύναμης. Εκτός από την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, τη διατήρησή του αυξημένη κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας και την καύση εκατοντάδων θερμίδων ανά ώρα, το άλμα από τους τόνους των σχοινιών των μοσχαριών και των άνω ποδιών. Ένα άλλο πλεονέκτημα του άλματος σχοινιού ως στρατηγικής απώλειας βάρους είναι η ευελιξία και η ευκολία του. Μπορείτε να πηδήσετε στο σπίτι, στο γυμναστήριο ή ακόμα και στο γραφείο σας. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε την άσκηση χωρίς σχοινί. Απλά μετακινήστε τα χέρια σας σαν να στρέφετε ένα με κάθε λυκίσκο.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις του Χάρβαρντ για την Υγεία, μια ώρα αλίευσης σχοινί καίει περίπου 600 θερμίδες για ένα άτομο 125-λιβρών, 744 θερμίδες για ένα πρόσωπο 155 κιλών και 888 θερμίδες για ένα άτομο 185 κιλών. Δεδομένου ότι μπορεί να είναι η φορολόγηση των μοσχαριών σας για να πηδήξετε για αυτό το χρονικό διάστημα, ίσως θελήσετε να διαρθρώσετε την προπόνηση απώλειας βάρους σας ως μια περίοδο άσκησης διαστήματος που εναλλάσσει τις περιόδους του σχοινιού άλματος με το τζόκινγκ, το αερόμπικ βημάτων ή την κατάρτιση δύναμης.

Ο αριθμός των φορών που πρέπει να πετάξετε το σχοινί για να χάσετε βάρος εξαρτάται από το πόσες θερμίδες τρώτε και καίτε όλη την ημέρα. Εάν καταναλώνετε συνεχώς περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε, θα χάσετε βάρος με την πάροδο του χρόνου. Εάν ζυγίζετε περίπου 160 κιλά και η τρέχουσα καύση θερμίδων σας είναι περίπου ίση με τον αριθμό των θερμίδων που τρώτε κάθε μέρα, το άλμα με σχοινί τρεις ώρες την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να μειώσετε λίγο περισσότερο από μισό λίβρα ή κοντά στα 2 1/2 κιλά ένα μήνας. Εάν ζυγίζετε 200 κιλά, μπορείτε να χάσετε περισσότερο από 3 κιλά το μήνα.

Το άλμα με σχοινιά είναι μια έντονη, απαιτητική άσκηση που δεν είναι κατάλληλη για όλους. Αν είστε παχύσαρκοι, δεν έχετε δραστήρια για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αγωνίζεστε με χρόνιες παθήσεις υγείας ή τραυματισμό, πάρτε την έγκρισή του από το γιατρό σας προτού αρχίσετε το άλμα με σχοινί για απώλεια βάρους. Θυμηθείτε ότι ένα πλήρες σχέδιο προπόνησης περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από ένα είδος δραστηριότητας. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση, οι καλύτερες ρουτίνες απώλειας βάρους εξισορροπούν την κατάρτιση δύναμης, την ευελιξία και την αεροβική στο ολοκληρωμένο σχέδιο.

Οφέλη

Θερμίδες

Συχνότητα

Σκέψεις