Πόσο βάρος μπορείς να χάσεις αν jog για 15 λεπτά κάθε μέρα;

Το τζόγκινγκ είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να αποκτήσετε το σχήμα του καρδιαγγειακού σας συστήματος. Η καρδιά σας δεν θα είναι το μόνο μέρος του σώματός σας που ωφελεί, ωστόσο. Θα αποκτήσετε δύναμη χαμηλότερου σώματος και πνευμονική ικανότητα και πιθανότατα θα χάσετε μερικά κιλά. Jog κάθε μέρα για 15 λεπτά, και τελικά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι θέλετε να προκληθείτε ακόμη περισσότερο.

Δεν έχει σημασία τι είδους άσκηση κάνετε, πρέπει να καψετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώτε για να χάσετε βάρος. Κάθε φορά που δημιουργείτε έλλειμμα 3.500 θερμίδων, θα χάσετε 1 κιλό επιπλέον σωματικού βάρους. Η πραγματοποίηση διαιτητικών αλλαγών μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας, ώστε να έχετε ταχύτερα αποτελέσματα. Φάτε μια δίαιτα πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά και όσπρια μαζί με πηγές πτωχού πρωτεΐνης. Αυτό θα σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για να εργαστείτε έξω, και θα εξαλείψει τις κενές θερμίδες που μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους ή απώλεια βάρους πάγκους.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε ενώ τρέχετε εξαρτάται από το βάρος σας. Όσο περισσότερο ζυγίζετε, τόσο περισσότερη ενέργεια με τη μορφή θερμίδων το σώμα σας πρέπει να δαπανήσει κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Εάν ζυγίζετε 220 λίβρες. Και jog για 15 λεπτά, θα κάψετε περίπου 175 θερμίδες κάθε μέρα. Εάν ζυγίζετε 140 λίβρες. Και jog για 15 λεπτά, θα κάψετε 110 θερμίδες. Όσο βαρύτερα είστε, τόσο πιο γρήγορα θα χάσετε βάρος ενσωματώνοντας το τζόκινγκ στην καθημερινή σας ρουτίνα. Λάβετε υπόψη ότι καθώς πλησιάζετε το βάρος του στόχου σας, θα κάψετε λιγότερες θερμίδες από ό, τι κάνατε όταν ξεκινήσατε. Θα χρειαστεί να αυξήσετε τη διάρκεια του τζόκινγκ ή την ταχύτητά σας, για να διατηρήσετε τον ίδιο ρυθμό απώλειας βάρους.

Το έδαφος στο οποίο τρέχετε επηρεάζει πόσες θερμίδες καίτε και πόσο βάρος θα χάσετε τελικά. Τζόγκινγκ επάνω στους λόφους ή ενάντια στον άνεμο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνετε κατά την καθημερινή σας εκδρομή. Αν ζείτε κοντά σε μια παραλία, jog along κατά μήκος του για να λάβετε το επιπλέον καύση θερμίδων θα πάρετε από τα πόδια σας χτυπώντας την άμμο. Μπορείτε να κάψετε ανά μίλι από 1,2 έως 1,8 φορές περισσότερες θερμίδες που τρέχουν σε άμμο καθώς μπορείτε να τρέχετε σε σταθερή επιφάνεια, σύμφωνα με το “European Journal of Applied Physiology and Occupational Physiology”.

Εάν κάνετε jog για 15 λεπτά κάθε μέρα και δεν αυξάνετε την θερμιδική σας πρόσληψη, θα χάσετε βάρος. Εάν ζυγίζετε 140 λίβρες, θα χάσετε περίπου 1 λίβρα ανά μήνα. Αν ζυγίζετε 220 λίβρες, θα χάσετε περίπου £ 1,5. κάθε μήνα. Για να χάσετε μια λίβρα κάθε εβδομάδα εκτός από το βάρος που χάνετε με τζόκινγκ, κόψτε 500 θερμίδες από τη διατροφή σας. Για να χάσετε περισσότερο βάρος με την καθημερινή σας jog, αυξήστε το χρόνο που περνάτε τρέξιμο ή τρέχετε σε άγριο έδαφος.

Αρχές απώλειας βάρους

Βάρος και θερμίδες καίγονται

Εδαφος

Μια γενική εκτίμηση