Πώς να μαγειρεύουν με σκόνη κουρκουμά

Το μουστάρδα θα έμοιαζε περισσότερο με τη μαγιονέζα χωρίς μια έγχυση της κονιοποιημένης ρίζας του φυτού κουρκουμά. Το μπαχαρικό δίνει επίσης κίτρινες κάρυς τη χαρακτηριστική τους απόχρωση και διπλασιάζεται ως υποκατάστατο σαφράν. Παρόλο που σχετίζεται με το τζίντζερ, το κουρκούμη στερείται τρελός ζιγγίβερας. Αντί της φωτιάς, το κουρκούμη φέρνει μια πικρή, γήινη ποιότητα σε ένα πιάτο. Η στυπτική γεύση του κίτρινου μπαχαρικού, σε συνδυασμό με τις έντονες, ξυλώδεις και πικρές γεύσεις του, το καθιστά αρκετά ήπιο για να χρησιμεύσει ως βάση για σύνθετες γεύσεις.

Ανακινήστε τουλάχιστον μερικά ψεκάσματα κουρκούμης σε οποιαδήποτε κάρι για να δώσετε μια πιο γεύση. Το ήπιο μπαχαρικό είναι ένα βασικό συστατικό των κίτρινων curry ταϊλανδέζικου τύπου, του ινδονησιακού rendang – ενός καπνιστού στιφάδο από βόειο κρέας και πολλών ινδικών curries. Χωρίς κουρκούμη, μια κάρι λείπει ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της.

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σάλτσες με βάση την τομάτα για να τους δώσετε μια πιο περίπλοκη γεύση. Η γήινη πικρία του Turmeric δημιουργεί μια αντίθεση με τη γλυκιά μυρωδιά των ντοματών, ενώ η λαμπρή απόχρωση της σάλτσας ντομάτας συνδυάζεται με το ζωντανό κίτρινο του κουρκούμη για να παράγει ένα όμορφο πορτοκαλί-χρωματισμένο κόκκινο.

Αντικαταστήστε το σαφράν σε μια παέλλα με κουρκούμη εάν δεν έχετε κρόκο ή δεν σας αρέσει η γεύση. Turmeric θα βάψετε το πιάτο ένα λαμπερό κίτρινο που μοιάζει με σαφράν, αλλά η γεύση του παραμένει πιο ήπια.

Ανακατέψτε ένα τσίμπημα ή δύο κουρκούμη σε μια κουταλιά της σούπας νερό και ψιλοβρέξτε το πάνω από το καστανό ρύζι. Πετάξτε το ρύζι μετά από λίγα λεπτά. Θα έχετε ένα ποικίλο μπολ με ρύζι που κυμαίνεται από μπεζ μέχρι ώχρα. Το κουρκούμη στο ρύζι προσθέτει περισσότερο χρώμα από τη γεύση, γι ‘αυτό κάνει ένα πιο οπτικά ελκυστικό, αλλά ακόμα οικείο πλάκα πιάτο στην πλάκα.

Κοσκινίστε 1/2 κουταλάκι κουρκούμη πάνω από πατάτες με λαχανικά, ελαφρώς λαδωμένες, πριν τις ψήσετε. Η γεύση του Turmeric είναι αρκετά ήπια ώστε να μην ξεπερνάει τη γεύση των πατατών. Η ελκυστική κίτρινη απόχρωσή του καθιστά το τελικό πιάτο ελκυστικό.