Πώς να μαγειρεύουν τα πόδια και τα στήθη κοτόπουλου στο φούρνο

Ο φούρνος μαγειρέματος κοτόπουλου είναι ένας από τους απλούστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να πάρετε ζουμερά και τρυφερά κρέατα. Αλλά, πρέπει να γίνει σωστά. Το κοτόπουλο μπορεί να χειριστεί μια συγκεκριμένη ποσότητα βραδείας ψησίματος, αλλά είναι γενικά συνετό να προσθέσετε υγρό ή να καλύψετε το κοτόπουλο για να παγιδεύσετε την υγρασία χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Το μαγείρεμα κομμάτια κοτόπουλου στο δέρμα είναι ένας τρόπος για να το διατηρήσετε υγρό χωρίς να προσθέσετε τις θερμίδες ενός φλοιού ψωμιού ή κτυπήματος. Το ψήσιμο κομματιών κοτόπουλου σε υψηλή θερμοκρασία τους βοηθάει να μαγειρεύουν γρήγορα, πράγμα που τους βοηθάει να μην στεγνώσουν.

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 400 βαθμούς Φ.

Ξεπλύνετε τα πόδια και τα στήθη κοτόπουλου και τα στεγνώνετε με χαρτοπετσέτες.

Ψεκάστε ένα τηγάνι ψησίματος με ψεκασμό μαγειρέματος.

Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου στη φρυγανιέρα με τα στήθη στο εσωτερικό και τα πόδια τοποθετημένα γύρω από τις άκρες. Βουρτσίστε τα με ελαιόλαδο και πασπαλίστε το αγαπημένο σας μείγμα καρυκεύματος στην κορυφή.

Ψήστε τα κομμάτια κοτόπουλου για 30 έως 40 λεπτά, μέχρι να είναι τραγανή και καφέ.

Δοκιμάστε την ομοιότητα εισάγοντας ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης στο πιο παχύρρευστο στήθος κοτόπουλου. Τα κομμάτια κοτόπουλου γίνονται όταν η εσωτερική τους θερμοκρασία φτάσει τους 165 βαθμούς Φ.