Υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με την άπαχη κουζίνα

Τα κατεψυγμένα γεύματα χαμηλής σε θερμίδες προσφέρουν μια εύκολη λύση διατροφής για τους πολυάσχολους ανθρώπους. Δύο από τα πιο συνηθισμένα εμπορικά σήματα, Lean Cuisine και Healthy Choice, διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα παντοπωλείων. Αρκετοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την επιλογή των κατεψυγμένων διατροφικών γευμάτων, όπως γεύση, ποικιλία, θερμίδες, λίπος και επίπεδα νατρίου. Συγκρίνετε αυτές τις δύο σειρές προϊόντων για να βρείτε τα τρόφιμα που θα απολαύσετε ενώ παραμένετε λεπτό.

Λειτουργία

Τα κατεψυγμένα γεύματα όπως η Υγιεινή Επιλογή και η Lean Κουζίνα προσφέρουν ένα λογικά ισορροπημένο γεύμα, συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λαχανικών. Ο συνολικός αριθμός θερμίδων κυμαίνεται μεταξύ 170 και 410 θερμίδων ανάλογα με το γεύμα. Μπορείτε να προετοιμάσετε αυτά τα γεύματα στο φούρνο μικροκυμάτων σας στο σπίτι ή στο γραφείο και να είστε έτοιμοι να φάτε σε λιγότερο από πέντε λεπτά στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν και τα παρασκευασμένα κατεψυγμένα γεύματα είναι πιο ακριβά από τα σπιτικά τρόφιμα, είναι σημαντικά πιο προσιτά από το φαγητό.

Τύποι

Lean Κουζίνα προσφέρει παραδοσιακά παγωμένα πρωινά, μεγαλύτερες επιλογές δείπνου και σπεσιαλιτέ σπα, καθώς και σάντουιτς panini, quesadillas και πίτσες. Η Healthy Choice προσφέρει γεύματα, πλήρεις γεύσεις με λαχανικά και επιδόρπια, φυσικές επιλογές και ατμόπλοια που χρησιμοποιούν καινοτόμες τεχνικές μαγειρέματος, καθώς και σούπες και σταθερά γεύματα. Και οι δύο εταιρείες προσφέρουν ορισμένες εθνικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των μεξικάνικων και ασιατικών πιάτων. Μπορείτε επίσης να βρείτε πιο παραδοσιακά αγαπημένα, όπως τα ζυμαρικά με τη σάλτσα Alfredo, τα κρεμμύδια και τα μακαρόνια και το τυρί, σε αυτά τα σήματα γεύματος διατροφής.

Ολόκληροι κόκκοι και ίνες

Τόσο Υγιεινή επιλογή όσο και Lean Κουζίνα περιλαμβάνουν περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως στα προϊόντα τους. Lean Κουζίνα Οι επιλογές σπα περιλαμβάνουν δημητριακά ολικής αλέσεως όπως πιλάφι ολικής αλέσεως και έχουν πέντε έως έξι γραμμάρια ινών, αναφέρει το LeanCuisine.com. Μερικά υγιεινά γεύματα επιλογής έχουν έως και 12 γραμμάρια ίνας και 24 γραμμάρια ολικής αλέσεως. Δεκαέξι διαφορετικά γεύματα υγιεινής επιλογής περιέχουν ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή ρύζι, σύμφωνα με το HealthyChoice.com.

Νάτριο

Εάν πρέπει να φάτε μια υγιεινή διατροφή στην καρδιά, ο περιορισμός του νατρίου μπορεί να είναι προτεραιότητα. Η American Heart Association συνιστά ότι οι ενήλικες καταναλώνουν ημερησίως λιγότερα από 2.300 mg νατρίου και ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει χαμηλότερο όριο εάν έχετε ορισμένες υγειονομικές συνθήκες. Τα γεύματα Lean Cuisine περιέχουν μεταξύ 340 mg και 700 mg νατρίου. Ο ιστότοπος Lean Cuisine σας επιτρέπει να αναζητήσετε χαμηλότερες επιλογές νατρίου. Παρόλο που η υγιεινή επιλογή δεν σας επιτρέπει να διευκολύνετε την αναζήτηση χαμηλότερων γευμάτων νατρίου, οι κατεψυγμένες επιλογές ξεπερνούν τα 600 mg νατρίου.

Θερμίδες και μερίδες

Αν και τα διατροφικά κατεψυγμένα γεύματα μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος, για πολλούς ανθρώπους δεν θα είναι αρκετό φαγητό ή αρκετές θερμίδες για να το πετύχετε μέσα από την ημέρα. Η Lean Cuisine προτείνει να προσθέσετε μια μικρή σαλάτα, ρολό δείπνου και ένα ποτήρι γάλα για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα. Ο Mandy Walker από την “Consumer Reports” συνιστά την προσθήκη φρούτων, λαχανικών ή γιαουρτιού σε κατεψυγμένα γεύματα για να προσθέσει θερμίδες και να ενισχύσει τη διατροφή.