Φυτικά φάρμακα για ρινικούς πολύποδες

Οι ρινικοί πολύποδες είναι μικρές καλοήθεις αναπτύξεις στις κοιλότητές σας. Μπορεί να αναπτυχθούν αν έχετε παρουσιάσει χρόνια φλεβική κόλλες λόγω άσθματος, αλλεργιών, επαναλαμβανόμενης λοίμωξης ή ιγμορίτιδας. Εάν μεγαλώνουν αρκετά, μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στην αναπνοή και λοιμώξεις. Τα συμπτώματα των ρινικών πολύποδων μπορεί να περιλαμβάνουν στάγδην στάγδην, πονοκεφάλους, βουλωμένη μύτη, φαγούρα και ροχαλητό. Τα βότανα μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των ρινικών πολυπόδων φυσικά. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με βότανα.

Φυτικές δράσεις

Τα βότανα για ρινικούς πολύποδες δουλεύουν με διάφορους τρόπους. Τα αντιφλεγμονώδη βότανα θα μειώσουν τη φλεγμονή στις ρινικές διόδους και τους ιγμορίσκους. Τα αντιμικροβιακά βότανα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση οποιασδήποτε μόνιμης μόλυνσης που μπορεί να προκαλεί τους πολύποδες σας. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ιατρό για συμβουλές σχετικά με τη δοσολογία και την προετοιμασία των βοτανικών φαρμάκων για τους ρινικούς πολύποδες.

Xanthium

Το Xanthium ή το Xanthium sibiricum είναι ένα βότανο της Ανατολικής Ασίας που είναι γνωστό και ως “cang er zi” και “fructus xanthi” στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική ή TCM. Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν το αποξηραμένο bur για να θεραπεύουν ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, ρινική συμφόρηση και ρινικούς πολύποδες. Στον “Ολιστικό Φυτικό Κατάλογο”, η συμβουλευτική φυτών Penelope Ody συστήνει το ξανθικό να καθαρίσει τον άνεμο και την υγρασία – την εξήγηση TCM για τους ρινικούς πολύποδες – και να ανοίξει τις δίοδοι του κόλπου. Το Xanthium είναι ένα συστατικό στο “Bi Yuan Wan”, ένας τύπος TCM για τη συρρίκνωση των ρινικών πολύποδων. Μην χρησιμοποιείτε αυτό το βότανο εάν έχετε διαβήτη ή αλλεργίες σε φυτά της οικογένειας Aster.

Goldenseal

Το Goldenseal, ή το Hydrastis canadensis, είναι πολυετές της Βόρειας Αμερικής με μακρά ιστορία ιατρικής χρήσης. Οι βοτανολόγοι χρησιμοποιούν το ρίζωμα και τις ρίζες για να σταματήσουν την αιμορραγία και τη διάρροια. Το βότανο είναι πλούσιο σε αλκαλοειδή της ισοκινολίνης, τα οποία είναι ισχυρά αντιμικροβιακά και αντιφλεγμονώδη χημικά. Ο βοτανολόγος Christopher Hobbs συνιστά το δροσερό τσάι χρυσού που χρησιμοποιείται ως ταμπάκο ή εισπνεόμενο για τους ρινικούς πολύποδες επειδή θα δράσει σε μολυσμένες μεμβράνες και θα μειώσει τη φλεγμονή. Το Goldenseal μπορεί να επηρεάσει τη μήτρα, οπότε μην το καταναλώνετε εάν είστε έγκυος.

Κόκκινο πιπέρι

Το Cayenne, ή το Capsicum annuum, είναι ένα κόκκινο πιπέρι τσίλι που βρίσκεται σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Οι βοτανολόγοι το χρησιμοποιούν για να τονώσουν την κυκλοφορία και να ενισχύσουν τα τριχοειδή αγγεία. Το πιπέρι είναι πλούσιο σε μια χημική ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη, η οποία έχει αντι-πόνους και στυπτικές ενέργειες. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαρτίου 2000 του Acta Otolaryngologica διαπίστωσε ότι μια εφαρμογή της καψαϊκίνης που ψεκάστηκε στα ρινικά περάσματα συρρικνούσε τους πολύποδες σε ασθενείς με σοβαρή σαρώνα πολυπόση, επιτρέποντάς τους να αναπνεύσουν πιο εύκολα. Το Cayenne μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό εάν δεν αραιωθεί αρκετά.