Βότανα που προκαλούν φωτοευαισθησία

Η φωτοευαισθησία εμφανίζεται όταν το δέρμα εμφανίζει αντίδραση στο ηλιακό φως. Το δέρμα αντιστέκεται κανονικά στην καταστροφή του ήλιου λόγω της φυσικής του χρώσης, αλλά μερικά βότανα μπορούν να αποδυναμώσουν τη φυσική προστασία του δέρματος και να προκαλέσουν φωτοευαισθησία. Η αντίδραση εμφανίζεται ως φλεγμονή του δέρματος με συμπτώματα ερυθρότητας που μοιάζουν με ηλιακά εγκαύματα.

Τα αιθέρια έλαια βοτάνων που χρησιμοποιούνται για αρωματοθεραπεία μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία, σύμφωνα με τους “The New York Times”. Αν υπάρχει ανησυχία σχετικά με ενδεχόμενη φωτοευαίσθητη αντίδραση, θα πρέπει να αποφευχθούν συγκεκριμένα έλαια, όπως άσβεστος, λεμόνι, πορτοκάλι, περγαμόντο, γκρέιπ φρουτ, πιπερόριζα, κύμινο και ρίζα αγγέλικα. Οι αντιδράσεις στα αιθέρια έλαια μπορεί να περιλαμβάνουν ερυθρότητα, υπερχρωματισμό και φλύκταινες.

Το βαλσαμόχορτο είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Το βότανο μπορεί να προκαλέσει υπερευαισθησία στο ηλιακό φως. Το ελαφρύ δέρμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην αντίδραση. Η θεραπεία με το βότανο πρέπει να περιλαμβάνει μια προσεκτική προσέγγιση στην έκθεση στον ήλιο. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ προτείνει να φοράτε ρούχα που παρέχουν επαρκή κάλυψη, χρησιμοποιώντας αντηλιακό και αποφεύγοντας τις ακτίνες του ήλιου και τα κρεβάτια μαυρίσματος.

Το Kava είναι ένα βότανο που προσδίδει χαλαρωτικά αποτελέσματα, αλλά όταν καταναλώνεται, μπορεί να προκαλέσει φωτοευαισθησία, σύμφωνα με το UMMC. Το βότανο χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία νευρικών διαταραχών και στρες. Για αιώνες, οι νησιώτες του Ειρηνικού έχουν χρησιμοποιήσει το καβά σε ένα τελετουργικό ποτό που παρέχει αποτελέσματα παρόμοια με το αλκοόλ.

Ο Yohimbe προέρχεται από το φλοιό ενός αειθαλούς δέντρου που γεννήθηκε στο Ζαΐρ. Το βότανο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται yohimbine που επηρεάζει τις ορμόνες του οργανισμού. Οι χρήσεις του βοτάνου περιλαμβάνουν τη θεραπεία σεξουαλικών προβλημάτων για τους άνδρες και τις γυναίκες, τη βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων, την εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης και τη βοήθεια της κατάθλιψης. Η λήψη του βοτάνου μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στο ηλιακό φως. Όταν υποβάλλονται σε θεραπεία, πρέπει να δίνεται προσοχή όταν εκτίθεται στον ήλιο.

Αιθέρια Έλαια

Το βαλσαμόχορτο

Kava

Yohimbe