Μαγνήτες αυτιών για απώλεια βάρους

Όπως και πολλές σύγχρονες συσκευές απώλειας βάρους, οι μαγνήτες των αυτιών μπορεί να φαίνονται αντίθετοι. Μπορεί να αναρωτιέστε πώς η προσκόλληση μικροσκοπικών μαγνητών στο αυτί σας θα μπορούσε να σας βοηθήσει να πολεμήσετε τους πόθους των τροφίμων. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της εναλλακτικής ιατρικής πρακτικής της ωρολογικής θεραπείας, οι μαγνήτες των αυτιών λειτουργούν εκμεταλλευόμενοι τις αυτόματες αντανακλαστικές αντιδράσεις του σώματος για να σας επαναφέρουν σε κατάσταση φυσικής ισορροπίας.

Θεωρία

Η ωριαία θεραπεία είναι ένα υβρίδιο της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής ή της TCM και η δυτική ιατρική έρευνα που χαρτογραφεί ολόκληρο το σώμα — συμπεριλαμβανομένων των άκρων, του κορμού, των οργάνων και των αδένων — στα αυτιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Dr. LB Grotte, MD, ιατρός και βελονιστής που προσφέρει ολιστικές θεραπείες στο Κλίβελαντ του Οχάιο. Ενθαρρύνοντας το σημείο του αυτιού που αντιστοιχεί σε ένα ασθενές τμήμα ή σύστημα σώματος, ένας ωρολογονοθεραπευτής επιδιώκει να απελευθερώσει τις εντάσεις και να δημιουργήσει μια θεραπευτική απόκριση.

Ανακάλυψη

Ο Δρ Paul Nogier ανέπτυξε τη θεραπεία του αυτιού στη γαλλική κλινική του τη δεκαετία του 1950, αφού διαπίστωσε ότι μερικοί από τους ασθενείς του είχαν παράξενες ουλές στα αυτιά τους. Οι ασθενείς του Nogier του είπαν ότι είχαν λάβει τα εγκαύματα από έναν θεραπευτή ιατρικής ιατρικής που ονομάζεται Madame Barrin, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να θεραπεύσει την ισχιαλγία κάνοντας καίρια σημεία στο αυτί. Με τη σειρά της ισχυρίστηκε ότι έχει μάθει την τεχνική από έναν Κινέζο θεραπευτή, σημειώνει ο Kajsa Landgren, βελονιστής που ασκεί στο Helsingborg της Σουηδίας και συγγραφέας του “Acupuncture Ear: A Practical Guide”. Αποδίδοντας τη ζωή του στη μελέτη των διασυνδέσεων μεταξύ του αυτιού και της ασθένειας, ο Nogier ανέπτυξε σήμερα το χάρτινο αυτί.

Ερευνα

Οι αρχές του 21ου αιώνα για τις τεχνικές βελονισμού και ακουστώσεως για την απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μαγνητών αυτιών, κατέδειξαν κακή σχεδίαση, καθιστώντας αδύνατη την εξαγωγή συμπερασμάτων από αυτά, σύμφωνα με τον Jan Ostman του Ινστιτούτου Karolinska στο Huddinge Hospital της Σουηδίας -αγχειρίδιο της “Θεραπείας και πρόληψης της παχυσαρκίας”. Ένα σημαντικό σφάλμα στο σχεδιασμό μελέτης acupressure αυτιών είναι η έλλειψη μιας αρκετά μεγάλης περιόδου παρακολούθησης. Χωρίς την απόδειξη ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη μπορούν να διατηρήσουν την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα, οποιαδήποτε θετικά αποτελέσματα από τις μελέτες ακουστικής ωτίτιδας είναι σχετικά χωρίς νόημα.

Σκέψεις

Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος είναι πολύπλοκα θέματα που είναι ακόμη πιο δύσκολα να αντιμετωπιστούν από τον εθισμό στη νικοτίνη, σύμφωνα με τον Axel Rubach, τον naturopath και τον βελονιστή που εργάζονται στο Μόναχο της Γερμανίας και συγγραφέας των “Αρχές του βελονισμού αυτιών: Μικροσύστημα του αυτιού”. Ο Ρούμπατς συνιστά ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει μερικά συγκεκριμένα σημεία στο αυτί που μπορεί να ταυτίσει ένας επαγγελματίας θεραπευτικός θεραπευτής. Οι μαγνήτες των αυτιών που αγοράζετε και τοποθετείτε εσείς ενδέχεται να μην σας προσφέρουν τα ίδια οφέλη με την επαγγελματική θεραπεία.

Expert Insight

Εάν αποφασίσετε να κάνετε αυτοθεραπεία με μαγνήτες αυτιών, για καλύτερα αποτελέσματα αναζητήστε μαγνήτες που έχουν σχήμα δίσκων και όχι χάντρες, συμβουλεύστε τους Bryan L. Frank και τον Nader E. Soliman, τους ιατρούς, τους ωρολογικούς θεραπευτές και τους συγγραφείς της «Auricular Therapy : Μια ολοκληρωμένη έκδοση χρώματος κειμένου. ” Αυτοί οι δίσκοι θα πρέπει να επισημαίνονται με ένα κοίλωμα στη μία πλευρά που να αναγνωρίζει τον νότιο πόλο του μαγνήτη. Για να βοηθήσετε στην απώλεια βάρους, τοποθετήστε το νότιο πόλο του μαγνήτη στο αυτί σας. Η νότια πολικότητα βοηθά στην αποκατάσταση των περιοχών αδυναμίας ή ανεπάρκειας στο σύστημά σας που μπορεί να προκαλέσουν πόθους για φαγητό.