Πόσο γρήγορα μπορώ να χάσω βάρος από το τζόκινγκ;

Το τζόγκινγκ καίει ένα σημαντικό αριθμό θερμίδων, καθιστώντας την ιδανική άσκηση για την απώλεια βάρους. Αν και μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε μια θετική αλλαγή στην κλίμακα ήδη από την πρώτη εβδομάδα ενός προγράμματος τζόκινγκ, η πρόοδό σας για την απώλεια βάρους θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες. Πόσο συχνά τρέχετε, τη διάρκεια των προπονήσεων σας και τη διατροφή σας όλα παίζουν ρόλο στις δυνατότητές σας για απώλεια βάρους, καθώς και την αμεσότητα των αποτελεσμάτων απώλειας βάρους.

Ενώ ένα πρόγραμμα τζόκινγκ μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την υγεία σας, το βάρος σας και την ικανότητά σας, πρέπει να σέβεστε το τρέχον επίπεδο γυμναστικής σας ώστε να φτάσετε στους στόχους σας χωρίς τραυματισμό. Μια δυνατή εκκίνηση μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα περπάτημα ή ένας συνδυασμός τζόκινγκ και περπάτημα προπονήσεις, ανάλογα με το τρέχον επίπεδο δραστηριότητάς σας. Το Αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης συνιστά οι αρχάριοι να ξεκινούν με γρήγορο βάδισμα και να ενσωματώνουν σταδιακά διαστήματα τζόκινγκ από 30 έως 60 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας των προπονήσεων. Σταδιακά μειώστε τα διαστήματα με τα πόδια σας αυξάνοντας τη συχνότητα και τη διάρκεια των διαστημάτων τζόκινγκ σας. Ελέγξτε με το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα τζόκινγκ εάν έχετε προβλήματα καρδιάς ή ορθοπεδικά.

Η απώλεια βάρους έχει ως αποτέλεσμα να διαπιστώσετε έλλειμμα θερμίδων. Παίρνει έλλειμμα 3.500 θερμίδων για να χάσει 1 κιλό σωματικού βάρους. Οι θερμίδες που καίτε τζόγκινγκ μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο όσο ο συνολικός αριθμός θερμίδων που καταναλώνετε είναι υψηλότερος από τον αριθμό που καταναλώνετε. Αν παίρνετε συνεχώς περισσότερες θερμίδες από ό, τι καίτε, ακόμη και μια δέσμευση για τζόκινγκ σε τακτική βάση δεν θα προκαλέσει απώλεια βάρους.

Εάν διατηρείτε το βάρος σας με τις τρέχουσες διατροφικές σας συνήθειες ή αν ρυθμίσετε την θερμιδική σας πρόσληψη σε επίπεδο συντήρησης, ένα πρόγραμμα τζόκινγκ μπορεί να προκαλέσει σταδιακή απώλεια βάρους. Ο αριθμός των θερμίδων που καίτε τζόγκινγκ εξαρτάται από το βάρος σας, καθώς και τη διάρκεια και την ένταση της προπόνησής σας. Για παράδειγμα, ένα άτομο 140 λιβρών καίει περίπου 11 θερμίδες ανά λεπτό τζόκινγκ με ταχύτητα 6 μιλίων ανά ώρα, ενώ ένα πρόσωπο των 180 λιβρών καίει περίπου 14 θερμίδες ανά λεπτό. Με βάση αυτά τα σωματικά βάρη, τα 120 λεπτά τζόκινγκ που διαδόθηκαν κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας καίγονται 1.329 και 1.680 θερμίδες, αντίστοιχα. Με αυτό το ρυθμό, θα μπορούσατε να περιμένετε να χάσετε 1,5 με 2 κιλά ανά μήνα.

Εάν δημιουργήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων την πρώτη εβδομάδα σας σε ένα πρόγραμμα τζόκινγκ, μπορεί να παρατηρήσετε μικρή αλλαγή στο σωματικό σας βάρος μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Αυξήστε την ένταση της προπόνησής σας τραβώντας το ρυθμό και τζόκινγκ μέχρι λόφους, που καίει επιπλέον θερμίδες. Ζυγίστε μία φορά την εβδομάδα την ίδια ημέρα για να μετρήσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια την πρόοδό σας. Ακολουθήστε ένα υγιεινό, χαμηλών θερμίδων σχέδιο διατροφής για να μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων μεταξύ 300 και 500 θερμίδων κάτω από το επίπεδο συντήρησης για να δείτε μια πιο ουσιαστική εβδομαδιαία απώλεια βάρους.

Ξεκινήστε δυνατά

Παράγοντες στην απώλεια βάρους

Τι να περιμένεις

Δημιουργώντας ένα έλλειμμα θερμίδων