Πόσο προβιοτικό οξύόφιλο να πάρει μια μέρα

Το Lactobacillus acidophilus είναι ένας τύπος βακτηρίων που υπάρχει φυσικά στο ανθρώπινο σώμα. Θεωρείται ένα “φιλικό βακτήριο”, η παρουσία των βακτηρίων του acidophilus είναι καλό, καθώς το προβιοτικό προστατεύει από τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Μεταξύ των πολυάριθμων τύπων προβιοτικών, ο συνηθέστερα χρησιμοποιείται το acidophilus. Οι δόσεις ποικίλλουν, ωστόσο, ανάλογα με τους λόγους χρήσης. Συμβουλευτείτε έναν αξιόπιστο σύμβουλο υγείας για να μάθετε περισσότερα.

Χρήση των προβιοτικών

Οι άνθρωποι καταναλώνουν όξινο πνεύμονα και παρόμοια προβιοτικά για πλήθος καταστάσεων, όπως η χρόνια δυσκοιλιότητα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η νόσο του Crohn, η δυσανεξία στη λακτόζη, οι κολπικές μολύνσεις και η πρόληψη της διάρροιας. Επιπλέον, στοιχεία δείχνουν ότι το acidophilus μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος για να ωφελήσει τη συνολική υγεία, σύμφωνα με το Medical University του Maryland ή το UMMC.

Μορφές προβιοτικών

Πολλοί Αμερικανοί μόλις πρόσφατα άρχισαν να αναγνωρίζουν τα προβιοτικά ως θεραπεία, καθώς οι δαπάνες για τα προβιοτικά συμπληρώματα σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 1994 στο 2003, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής. Τα προβιοτικά τρόφιμα όμως, χρονολογούνται από αιώνες. Το γιαούρτι είναι ένα από τα πιο συχνά καταναλωμένα τρόφιμα που περιέχουν το προβιοτικό οξυόφιλο, αν και μερικές τροφές σόγιας, όπως το miso και το tempeh, περιέχουν μικρές ποσότητες προβιοτικών. Το γάλα εμπλουτισμένο με οξύ οξύ είναι επίσης διαθέσιμο, διαφέρει από το κανονικό γάλα στην υφή και τη γεύση του. Διατροφικά συμπληρώματα διατίθενται με τη μορφή κάψουλων, σκονών και δισκίων.

Καθημερινές δόσεις

Οι ασφαλείς ημερήσιες δόσεις του acidophilus εξαρτώνται από τον λόγο της θεραπείας. Εκείνοι που προσπαθούν να αποτρέψουν τη διάρροια μπορεί να πάρουν 1 έως 2 δισεκατομμύρια μονάδες που σχηματίζουν αποικίες ημερησίως ή CFU, αν και το UMMC σημειώνει ότι ορισμένοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσουν έως και 10 έως 15 δισεκατομμύρια κύτταρα ημερησίως. Ως συμπλήρωμα για την υγεία του εντέρου, οι ημερήσιες δόσεις περιλαμβάνουν 1 έως 15 δισεκατομμύρια CFU ημερησίως. Οι γυναίκες που θεραπεύουν κολπικές μολύνσεις μπορούν να εισάγουν κάψουλες ή δισκία του οξέως απευθείας στον κόλπο ή να καταναλώσουν τουλάχιστον 8 oz. Του γιαουρτιού που περιέχει καλλιέργειες οξεόφιλου καθημερινά. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να καθορίσετε ασφαλείς δοσολογίες για την προσωπική σας κατάσταση υγείας.

Πιθανές παρενέργειες

Το Acidophilus είναι γενικά ασφαλές για τους περισσότερους ενήλικες, παρόλο που είναι δυνατό τα ήπια αποτελέσματα, όπως το αέριο και η φούσκωμα. Αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν κνίδωση, πρήξιμο του προσώπου ή του λαιμού και δυσκολία στην αναπνοή. Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια για αυτά τα συμπτώματα. Η ασφάλεια του acidophilus για τα παιδιά, τα ηλικιωμένα άτομα και τα άτομα με υποβαθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι αβέβαιη. Ελέγξτε με έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε το acidophilus.