Πώς να μαγειρεύετε λάχανο σε φούρνο μικροκυμάτων

Όπως και άλλα λαχανικά σταυροειδών, το λάχανο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και β-καροτένιο. Δυστυχώς, το βράσιμο του λάχανου σας μπορεί να απομακρύνει ορισμένα ή όλα αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και το μαγείρεμα σε δοχεία από αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση θειωδών ενώσεων στην κουζίνα σας. Το φούρνο μικροκυμάτων σας σε μη μεταλλικά δοχεία συμβάλλει στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών του και εμποδίζει τη δημιουργία δύσοσμου σπιτιού. Το φούρνο μικροκυμάτων επίσης επιταχύνει τη διαδικασία μαγειρέματος και πρέπει μόνο να προσθέσετε νερό για να δημιουργήσετε ένα υγιεινό πιάτο για κάθε γεύμα.

Αφαιρέστε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα του λάχανου και απορρίψτε τα.

Ξεπλύνετε το κεφάλι σας από λάχανο με τρεχούμενο νερό για να απομακρύνετε τυχόν ακαθαρσίες, υπολείμματα ή χημικά κατάλοιπα από αυτό, συνιστά η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Κόψτε το λάχανο σε σφήνες ή αφαιρέστε τον πυρήνα του λάχανου και το τεμαχίστε με το χέρι με ένα μαχαίρι ή σε ένα επεξεργαστή τροφίμων.

Τοποθετήστε το λάχανο σε ένα δοχείο ασφαλείας για μικροκύματα που μπορεί να φιλοξενήσει όλο το λάχανο που έχετε. Προσθέστε στο δοχείο μια μικρή ποσότητα νερού, όχι περισσότερο από μερικές κουταλιές της σούπας.

Καλύψτε το δοχείο με το καπάκι του ή με πλαστικό περιτύλιγμα, σκουπίστε μια τρύπα στο περιτύλιγμα για να το εξαερώσετε.

Μαγειρέψτε το λάχανο για περίπου 6 έως 14 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων ψηλά. Σταματήστε το φούρνο μικροκυμάτων μετά από 4 λεπτά για να ανακατέψετε το λάχανο, πράγμα που εξασφαλίζει ομαλό μαγείρεμα. Συνεχίστε να ελέγχετε το λάχανο κάθε 5 λεπτά έως ότου είναι τρυφερό όταν το πιάσετε με ένα πιρούνι. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.