Πώς να μαγειρεύουν σόγια σε μια αργή κουζίνα

Οι διατροφολόγοι συχνά καλούν τη σόγια μια φυσική σούπερ τροφή και δεν είναι περίεργο – ένα μόνο φλιτζάνι σόγιας περιέχει 29 γραμμάρια πλήρους πρωτεΐνης, 10 γραμμάρια ίνας και σημαντικές ποσότητες βασικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών όπως σίδηρος, φολικό οξύ, ασβέστιο, ριβοφλαβίνη και μαγνήσιο. Αν και μπορείτε να αγοράσετε πρωτεΐνη σόγιας σε μια ζαχαροπλαστική ποικιλία μορφών, από το γάλα σόγιας μέχρι το τυρί σόγιας, μαγείρεμα ξερά σόγια σε μια αργή κουζίνα είναι ο απλούστερος και πιο φθηνός τρόπος για να κάνει τη σόγια ένα κανονικό μέρος της διατροφής σας.

Τοποθετήστε τη σόγια στο σουρωτήρι ή το σουρωτήρι και ξεπλύνετε καλά κάτω από κρύο νερό. Αφαιρέστε τυχόν φθαρμένα ή αποχρωματισμένα φασόλια, θραύσματα και μικρές πέτρες. Βάλτε τις σάλτσες σόγιας στη βραδεία κουζίνα και γεμίστε με αρκετό νερό για να καλύψετε τα φασόλια κατά τουλάχιστον 2 ίντσες. Καλύψτε τη βραδεία κουζίνα και αφήστε τα φασόλια να εμποτιστούν για 6 έως 12 ώρες.

Αποστραγγίστε τη σόγια, σκουπίστε τη βραδεία κουζίνα και γυρίστε την στην υψηλότερη ρύθμιση. Επιστρέψτε τα φασόλια στην αργή εστία και καλύψτε με 4 φλιτζάνια κρύο νερό. Προσθέστε 1 κουτ. Αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού. Φυτικό λάδι, τοποθετήστε το κάλυμμα στη θέση του και μαγειρέψτε στην υψηλή ρύθμιση για 6 έως 8 ώρες.

Ελέγξτε την τρυφερότητα των σπόρων σόγιας χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι για να πιέσετε απαλά αρκετά από την πλευρά της βραδείας κουζίνας. Όταν οι σπόροι σόγιας μαγειρεύονται επαρκώς, αποστραγγίστε τις, διατηρώντας μερικά από το νερό μαγειρέματος. Ψύξτε εντελώς και φυλάξτε στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο μαζί με μερικά από τα επιφυλακτικά νερά ή χρησιμοποιήστε αμέσως σε σούπες, σούπες ή κύριους πιάτα φασολιών.