Πώς να μαγειρεύουν longanisa

Το εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα του Longanisa σας σταματάει στις διαδρομές σας όταν το συναντάτε για πρώτη φορά, αλλά η πικάντικη, πολύπλοκη γεύση, το πικάντικο άρωμα και η ευκολία μαγειρέματος σας αγκιστρώνουν και σας κρατούν να επιστρέφετε για περισσότερα. Το Longanisa έρχεται περίπου σε πολλές μορφές όπως το λουκάνικο μπορεί, αλλά πρέπει μόνο να μαγειρέψετε φρέσκα longanisa, τα οποία βρίσκετε τόσο χαλαρά και συσκευασμένα σε περιβλήματα του χοίρου. Όπως και το chorizo, το οποίο είναι παρόμοιο με χρώμα και γεύση, το longanisa περιλαμβάνει περίπου 70 τοις εκατό άπαχο χοιρινό κρέας και 30 τοις εκατό fatback, ώστε να μπορείτε να το τραβάτε απαλά σε μια ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία, στη συνέχεια να το τσαλακώνετε στο δικό του λίπος.

Έστειλε το Longanisa

Ξεπαγώστε τα λουκάνικα longanisa σε ένα πιάτο στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες αν καταψυχθούν. Τοποθετήστε τα λουκάνικα σε μια κατσαρόλα ευθείας περιστροφής και τα καλύψτε με νερό περίπου 1/2 ίντσας.

Χαλαρώστε το Longanisa

Ρυθμίστε το τηγάνι στη σόμπα σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 15 με 20 λεπτά.

Ψεκάστε μέχρι να κρυώσει το περίβλημα, περίπου 10 λεπτά, τραβώντας τα λουκάνικα στο ταψί όσο χρειάζεται για να μαγειρέψετε ομοιόμορφα όλες τις πλευρές.

Αδειάστε το μακρύ μανταλάκι σε μερικές χαρτοπετσέτες και σερβίρετε αμέσως.

Σχηματίζετε το μακρύ μανταλάκι σε κομμάτια περίπου 1/2 ίντσας πάχους και 3 ίντσες πλάτος ή τοποθετείτε ένα φοίνικα longanisa σε ένα κομμάτι από πλαστικό περιτύλιγμα και το κυλάτε σε έναν σφιχτό κύλινδρο. Μπορείτε επίσης να σπρέιτε το longanisa σε ένα ομαλό στρώμα στο κάτω μέρος ενός λαδωμένου σνακ.

Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα λαδιού σε μια κατσαρόλα και αφήστε την σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε το λάδι για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το λουκάνικο. Αν έχετε τυλίξει το longanisa, ξετυλίξτε προσεκτικά πριν το τοποθετήσετε στο τηγάνι.

Τηγανίζετε για 2 έως 3 λεπτά πριν στρέψετε τα κομμάτια με μια σπάτουλα ή ανακατεύοντας το χαλαρό λουκάνικο. Τραβήξτε τα τυλιγμένα μακάνια στο ταψί για να τα μαγειρέψετε σε όλες τις πλευρές χωρίς να τα σπάσετε.

Τρίψτε το longanisa για περίπου 8 έως 10 λεπτά, ανακατεύοντας ή γυρίζοντας κάθε 2 ή 3 λεπτά. Το πλήρως μαγειρεμένο λουκάνικο longanisa δεν έχει ίχνη ροζ μέσα, και οι χυμοί τρέχουν καθαρά.

Στραγγίστε το μακρύ μανταλάκι σε ένα πιάτο με επένδυση με λίγες χαρτοπετσέτες και σκουπίστε την πάνω με χαρτοπετσέτα. Σερβίρετε αμέσως.