Πώς να μαγειρεύουν piaya

Το Piaya, ή το piyaya, είναι ένα επίπεδο, χωρίς ζυμαρικά ψωμί από τις Φιλιππίνες. Η piaya είναι γεμάτη με mozcovado, ή ακατέργαστη, ζάχαρη. Αυτή η πλήρωση είναι κατανοητή, δεδομένου ότι η piaya προέρχεται από την πρωτεύουσα της ζάχαρης των Φιλιππίνων, τις επαρχίες Negros. Το στρογγυλό ψωμί είναι γεμάτο με σουσάμι. Οι Φιλιππινέζοι πωλούν την piaya στις υπαίθριες αγορές και τα τοπικά παντοπωλεία. Μπορείτε να αγοράσετε κιβώτια της piaya προς αποστολή στο σπίτι σας από τις Φιλιππίνες, αλλά δεν υπάρχει καμία σύγκριση με ζεστό, φρέσκο ​​piaya. Δοκιμάστε να το κάνετε στο σπίτι για μια ειδική απόλαυση που η οικογένειά σας θα αγαπήσει.

Συνδυάστε το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό μαζί σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Χτυπάτε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή ζύμη.

Διαχωρίστε τη ζύμη σε 20 ίσες μερίδες, κυλώντας κάθε μερίδα σε μια μπάλα. Για να βεβαιωθείτε ότι τα μερίδια είναι ίσου μεγέθους, μπορείτε να μετρήσετε τη ζύμη σε 2 κουταλιές της σούπας. Για κάθε μερίδα.

Πετάξτε μια τρύπα στο κέντρο μιας σφαίρας ζύμης, μόνο που πηγαίνει περίπου στα μισά βάθος. Τοποθετήστε 1 κουτ. Της ακατέργαστης ζάχαρης στην τρύπα. Αλλάξτε τη μπάλα με το τροχαίο και το στύψιμο. Συνεχίστε με κάθε σφαίρα μέχρι να γεμίσει η κάθε μία με ζάχαρη.

Τυλίξτε κάθε μπάλα απαλά σε κύκλο, μέχρι που η ζύμη είναι πάχους περίπου ½ ίντσας. Πασπαλίστε κάθε κύκλο με περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού. Τους σπόρους σησαμιού και στρέψτε ελαφρά την πλευρά του σπόρου του σουσάμι της ζύμης έτσι ώστε να κολλήσει στη ζύμη.

Προθερμάνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ψεκάστε με ψεκασμό μη αντιολισθητικό.

Μαγειρέψτε το piaya σε παρτίδες, αναστρέφοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε ζεστό.