Πώς να παγώσει πλιγούρι βρώμης

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές ίνες, πράγμα που βοηθά στη διατήρηση της χοληστερόλης σας μέσα σε υγιή όρια. Έχοντας ένα μπολ από ζεστό, πλούσιο πλιγούρι βρώμης για το πρωινό μπορεί να φαίνεται σαν μια επιείκεια, αλλά ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο κανονική ή γρήγορη βρώμη μαγειρεμένο με νερό περιέχει μόνο 166 θερμίδες. Αυτή η ίδια μερίδα περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ικανοποιημένοι όλο το πρωί καθώς και 4 γραμμάρια ινών. Αν βρείτε τον εαυτό σας να αισθάνεστε έσπευσαν το πρωί και δεν έχετε χρόνο να χτυπήσετε μια νέα παρτίδα βρώμης, κάνοντας τα δημητριακά σε μια μεγάλη παρτίδα μπροστά από το χρόνο και το πάγωμα θα σας επιτρέψει να έχετε ένα ζεστό, υγιεινό γεύμα για να ξεκινήσετε Ημέρα χωρίς να χρειάζεται να περάσετε πολύ χρόνο πάνω από τη σόμπα.

Κουτάλι μαγειρεμένα πλιγούρι βρώμης σε σακούλες κατάψυξης ή πλαστικά δοχεία με καπάκια αν θέλετε να παγώσετε μεγαλύτερες μερίδες. Πιέστε όσο τον αέρα μπορείτε από τις τσάντες κατάψυξης πριν τις σφραγίσετε για να διατηρήσετε τα δημητριακά φρέσκα.

Καταψύξτε μεμονωμένες μερίδες πλιγούρι βρώμης σε κονσέρβα muffin για εύκολη μερίδα. Ψεκάστε τον κασσίτερο για το muffin με το σπρέι μαγειρέματος ή μη απορροφητικό.

Καλύψτε τον κασσίτερο για το muffin με πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε τον στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ή έως ότου η βρώμη καταψυχθεί τελείως.

Ξεπαγώστε ελαφρά μέχρι να μπορέσετε να βγάλετε το βρώμη από το κασσίτερο χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα λεπτό μαχαίρι. Τοποθετήστε τα σε τσάντες κατάψυξης για αποθήκευση και κατάψυξη, ώστε να μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε ένα μικρότερο μέγεθος μερίδας για να επαναθερμανθεί.