Ασκήσεις για χαλαρό κάλυμμα γόνατος

Τα χαλαρά κοχλιοφόρα μπορεί να προκύψουν από πολλαπλές διαταραχές του γονάτου από τα αθλήματα επαφής, γενετική προδιάθεση ή χρόνιο τραυματισμό στο γόνατο λόγω της μηχανικής του σώματος. Αν και οι χαλαρωμένοι σύνδεσμοι δεν μπορούν να συσφιχθούν με ασκήσεις, οι μύες και οι τένοντες που τους συνδέουν με τα οστά σας μπορούν να ενισχυθούν για να εξουδετερώσουν τα αίτια του χαλαρωμένου γονάτου σας.

Αν απομακρύνετε το γόνατό σας πολλές φορές, οι σύνδεσμοι που συγκρατούν το γόνατο στη θέση τους θα τεντωθούν πέρα ​​από το φυσιολογικό τους εύρος με κάθε εξάρθρωση. Αυτό σημαίνει ότι σε κυτταρικό επίπεδο, οι κολλαγόνες ίνες που περιλαμβάνουν τον σύνδεσμό σας θα εκταθούν. Δυστυχώς, αντίθετα από τις μυϊκές ίνες, οι οποίες μπορούν να συστέλλονται στο αρχικό τους μήκος, οι ίνες των συνδέσμων τείνουν να παραμένουν επίμηκες όταν αυτοί τεντωθούν. Τα άτομα με γενετικά χαλαρούς συνδέσμους κινδυνεύουν ιδιαίτερα να μετατοπίσουν τα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κοχλιών τους. Η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των χαλαρών συνδέσμων είναι η ενίσχυση των μυών τους γύρω τους.

Τα τετράποδα σας, τα οποία αποτελούνται από τέσσερις ξεχωριστούς μύες, συνδέονται κοντά ή κοντά στα γόνατά σας μέσω των τενόντων. Ο ορθός μηριαίος είναι ο μεσαίος μυς στον μηρό σας, με το τεράστιο μέσο στο εσωτερικό και το τεράστιο πλάγιο στο εξωτερικό του μηρού σας. Η καθισμένη επέκταση του ποδιού σε ένα Nautilus ή σε άλλο καθολικό μηχάνημα με πόδια παράλληλα μεταξύ τους θα ενισχύσει αυτήν την ομάδα μυών. Καθιστώντας στο μηχάνημα, επεκτείνετε τα πόδια σας και σταματήστε λίγο από την πλήρη επέκταση ποδιού. Όσο πιο αργά επεκτείνετε και ανασύρετε τα πόδια σας, τόσο περισσότερες ίνες θα ασχοληθείτε και τόσο πιο αποτελεσματική είναι η άσκηση.

Ο μυς του σαρκοριού σας ξεκινά κοντά στο μπροστινό μέρος του οστού ισχίου, που ονομάζεται επίσης λαγόνιος σπονδυλική στήλη, και διασχίζει το πόδι σας για να εισάγετε ακριβώς κάτω από το γόνατό σας στο εσωτερικό του κάτω ποδιού σας. Ξαπλωμένη στο πλάι σας με τα πόδια σας λυγισμένα σε περίπου 45 μοίρες, σιγά-σιγά φέρτε τα γόνατά σας προς την οροφή και πίσω προς τα κάτω για να συναντήσετε το άλλο πόδι σας. Αυτή η άσκηση θα ενισχύσει το σαρκοριό και θα εμποδίσει την κίνηση του γόνατος προς το εσωτερικό των μηρών σας.

Παρόλο που τα hamstrings σας βρίσκονται στο πίσω μέρος του ποδιού σας, μπορούν ακόμα να παίξουν κάποιο ρόλο στη σταθεροποίηση του γονάτου σας και κατ ‘επέκταση, στο γόνατο. Μπορείτε να ενισχύσετε αυτούς τους μυς κάνοντας αβαθείς καταλήψεις, οι οποίες δεν απαιτούν περισσότερους από 40 βαθμούς κάμψης, ανεβαίνουν και κατεβαίνουν σκάλες και χτυπάνε τις μπούκλες στο Nautilus και τις καθολικές μηχανές στο γυμναστήριο. Το tensor faciae latae είναι ως επί το πλείστον ένας τένοντας στο εξωτερικό του ποδιού σας που εισάγει κοντά στο γόνατο, με το μυς του ψηλά στο ύψος του ισχίου σας. Αυτός ο τένοντας μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρός στους άνδρες. Η όρθια ή ξαπλωμένη πλευρική αύξηση των ποδιών θα ενισχύσει αυτόν τον μυ και θα βοηθήσει στην αποτροπή της κίνησης του γόνατος σας έξω από το πόδι σας.

Χαλαρά λιγάσματα

Ενίσχυση του μυός Quadriceps Femoris

Ενίσχυση του μυός σας Sartorius

Ενισχύοντας τα Tensor Faciae Latae και Hamstrings