Πόσο ακριβείς είναι τα βηματόμετρα;

Πολλά σχολεία και εργασιακοί χώροι προωθούν τα προγράμματα 10.000 βημάτων ημερησίως που ενθαρρύνεται από την American Heart Association. Δεν έχετε το χρόνο ή την ενέργεια για να μετράτε κάθε βήμα, οπότε φορώντας ένα βηματόμετρο είναι ένας εύκολος τρόπος για να παρακολουθείτε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Η ακρίβεια αυτής της μικρής συσκευής παρακολούθησης εξαρτάται από την ποιότητα, την τοποθέτηση και την ταχύτητα της δραστηριότητάς σας.

Κάντο μόνος σου

Ένα βηματόμετρο που είναι ακριβότερο είναι ακριβέστερο από ένα ελεύθερο βηματόμετρο που παίρνετε από μια έκθεση υγείας. Μπορείτε να ελέγξετε την ακρίβεια του βηματόμετρό σας με 50 βήματα γρήγορα. Ασφαλίστε το βηματόμετρο στη ζώνη μέσης και επαναφέρετε τον μετρητή στο μηδέν. Μετράτε τα βήματά σας καθώς περπατάτε και συνεχίζετε με γρήγορο ρυθμό μέχρι να φτάσετε σε 50 βήματα. Κοιτάξτε το βηματόμετρο για να δείτε πόσα βήματα καταγράφηκε. Εάν το βηματόμετρό σας λέει οπουδήποτε από 45 έως 55 βήματα, το οποίο είναι εντός 10 τοις εκατό του πραγματικού αριθμού, θεωρείται ακριβές.

Από την τσέπη

Τα περισσότερα pedometers είναι ακριβή όταν φοριούνται στη ζώνη μέσης τοποθετημένη ακριβώς πάνω από το κάλυμμα του γονάτου σας. Η ανακρίβεια συνήθως συμβαίνει όταν τοποθετούνται pedometers σε τσέπες, όπου η υπερβολική jiggling μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες εγγραφές βημάτων από ό, τι έχετε περπατήσει. Σύμφωνα με το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού “Journal of Science and Medicine in Sport”, το να φοράτε ένα βηματόμετρο γύρω από το λαιμό σαν κολιέ οδηγεί επίσης σε κακή ακρίβεια.

Μεταξύ των Δύο

Τα περόμετρα μπορούν να είναι ένα κομμάτι του εξοπλισμού από μόνο του, αλλά μπορούν επίσης να συνδυαστούν με ένα άλλο gadget που καταγράφει ταχύτητα, γνωστή ως επιταχυνσιόμετρο. Μια σύγκριση των δύο τύπων έγινε στο Κέντρο Βιοϊατρικών Ερευνών Pennington της Λουιζιάνα. Οι ερευνητές Barriera και άλλοι αναφέρουν ότι το βηματόμετρο κατέγραψε περισσότερα βήματα από το επιταχυνσιόμετρο. Η μέση διαφορά μεταξύ των δύο, όταν χρησιμοποιήθηκαν για τις ίδιες δραστηριότητες, ήταν έως και 30%. Για παράδειγμα, αν φορέσατε και τα δύο gadgets και πήρατε 1.000 βήματα, το επιταχυνσιόμετρο μπορεί να έχει καταγράψει μόνο 700 βήματα. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι σε σύγκριση με το βηματόμετρο, το επιταχυνσιόμετρο ήταν ακριβές μόνο το 25% των ημερών.

Ακρίβεια Αύξηση

Το βηματόμετρο είναι πιο ακριβές όταν φοριέται στη μέση και ευθυγραμμίζεται άμεσα με το γόνατό σας. Όταν περπατάτε, η κίνηση του ισχίου σας θα αυξήσει και θα μειώσει το βηματόμετρο, προκαλώντας την καταγραφή των βημάτων σας. Σύμφωνα με το βιβλίο “Γυμναστήριο και ευεξία: ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα”, η ανακρίβεια μπορεί ακόμα να εμφανιστεί σε βραδύτερες ταχύτητες περπατήματος. Αν η ταχύτητα περπατήματος είναι μικρότερη από 30 λεπτά ανά μίλι ή 2 μίλια ανά ώρα, η κίνηση του ισχίου μπορεί να μην είναι αρκετή για να ενεργοποιήσει το ελατήριο μέσα στο βηματόμετρο και όλα τα βήματα μπορεί να μην καταγραφούν.