Πώς μπορώ να απαλλαγούμε από τους κρατήρες ακμής στο πρόσωπο;

Είναι μια μεγάλη αίσθηση να τελικά να απαλλαγείτε από την τελευταία βλάβη της ακμής σας, αλλά μόλις το δέρμα σας καθαριστεί, μπορεί να είστε δυσαρεστημένοι με όσα έχουν μείνει πίσω. Οι πικάντικες, καταθλιπτικές ή βαθιές ουλές ακμής, που μερικές φορές αναφέρονται ως κρατήρες, μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε συνειδητή και όπως ποτέ δεν θα βγείτε κάτω από τον αντίχειρα της ακμής. Παρόλο που οι κρατήρες ακμής είναι μόνιμοι, υπάρχουν τρόποι για να τους αντιμετωπίσουμε, να μειώσουμε την εμφάνισή τους ή να τους αφαιρέσουμε εντελώς.

Αντιμετωπίστε απαλά το δέρμα. Μην επιλέγετε το δέρμα σας, μην το υπερχειλίζετε ή χρησιμοποιείτε σκληρά συστατικά σε μια προσπάθεια να εξομαλύνετε το δέρμα σας. Να είστε υπομονετικοί — σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κρατήρες ακμής θα συμπληρώσουν μόνοι τους την πάροδο του χρόνου, ειδικά αν είστε νέοι. Αν το δέρμα σας εξακολουθεί να είναι σχετικά ελαστικό, μπορεί να θεραπεύεται μόνο από μόνο του. Εάν περάσει ένας χρόνος και εξακολουθείτε να έχετε βαθιούς κρατήρες ακμής, είναι πιθανό να έχετε για ζωή.

Χρησιμοποιήστε πληρωτικά. Έχετε τα βαθιά σας ουλές γεμάτο με πλήρωση. Το λίπος και το κολλαγόνο είναι οι πιο συνηθισμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν συμπτώματα κατάθλιψης ακμής. Τα πληρωτικά εγχύονται στο σημάδι για να το γεμίσουν και να τα φανεί στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο δέρμα. Ενώ αυτή η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο μήνες, οι ενέσεις πλήρωσης είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να εξομαλύνετε τους κρατήρες ακμής σας και να δώσετε στο δέρμα σας μια πιο ομαλή εμφάνιση.

Υπό θεραπεία με λέιζερ. Έχετε τους κρατήρες ακμής σας επεξεργασμένους με θεραπείες με λέιζερ. Η θεραπεία με λέιζερ μπορεί να κατευθύνεται στο χόριο ή στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, για να προκαλέσει την παραγωγή κολλαγόνου, η οποία μπορεί να γεμίσει τις ουλές σας με την πάροδο του χρόνου. Επαναλαμβανόμενες θεραπείες είναι απαραίτητες για να δείτε τα κατάλληλα αποτελέσματα. Οι θεραπείες με λέιζερ είναι συνήθως βιώσιμες μόνο σε ρηχές ουλές ακμής.

Επανεξετάστε το δέρμα σας. Έχουν διεξαχθεί δερμοαπόξεση για την αφαίρεση του ανώτερου στρώματος του δέρματος και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης νέων ιστών. Μόλις το δέρμα σας θεραπευτεί, θα είναι ομαλότερο και τα σημάδια σας θα φαίνονται πολύ πιο ρηχά. Αν έχετε βαθιές ουλές, η δερματοπάθεια είναι απίθανο να εξαλείψει τους κρατήρες ακμής σας εντελώς.

Συζητήστε με τον δερματολόγο σας για χειρουργική επέμβαση. Όταν οι κρατήρες ακμής έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά, ουλές θα αποκοπούν από το δέρμα σας και ο περιβάλλοντος ιστός θα συρραφθεί μαζί. Για πολύ μεγάλες ή βαθιές ουλές, ένα δερματικό μόσχευμα χρησιμοποιείται μερικές φορές για να γεμίσει το χώρο όπου εντοπίστηκε η ουλή.